Nyheder1. juli 2017

Kandis-Johnny: - Vi blev dømt ude af 'eliten'

Forsangeren i et af Danmarks mest populære orkestre revser den københavnske smagselite
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/johnny.jpg
 (Foto: All Over Press)
Johnny Hansen og Kandis har i årevis begejstret et stort publikum af pladekøbere og koncertgængere. Siden bandet blev dannet i 1989 har de solgt over tre millioner koncertbilletter og halvanden million cd'ere.
På Facebok følger snart 33.000 gruppens mindste klimt på guitaren, og de turnerer året rundt og spiller til både halballer og på kroer for ung som gammel.
Det er ikke for meget at betegne Kandis som Danmarks mest populære danseband. De har udgivet 19 album, og masser af dem har solgt til guld. Og guld eller klingende mønt det også blevet til for forsangeren Johnny Hansen, der for et par år siden havde fast ejendom for 15 millioner kroner. Ud over det kommer yderligee formue, der måtte være placeret i værdipapirer og lignende.
Og en enkelt gang har bandet - det var i 2001 - vundet en Danish Music Award og er blevet hyldet i København.
Ellers har det været småt med anerkendelsen fra hovedstaden, fremgår det af et interview med BT. - I Kandis har vi mærket, at vi ikke tilhørte ' eliten'. Der sidder nogle i hovedstaden og bestemmer, hvad det er, man skal lytte til i radioen og se i fjernsynet. Og de bestemmer, at man ikke vil høre eller se Kandis. Dé, der bor derinde, lever jo et helt andet liv, end vi i provinsen og helt ude på Vestkysten gør. Og det har været frustrerende, siger Johnny Hansen til BT. Det gik ham på. - Tilbage i 1990erne var jeg også vred over det. For dengang solgte vi rask væk 120.000 plader og spillede måske 200 job om året. Så vi havde og har masser af arbejde og har ikke i den forstand brug for københavnerne og eliten, men det var frustrerende, at vi bare skulle dømmes ude, siger Johnny Hansen til BT. Han føler, at tingene har været i bedring de senere år, og at smagseliten i København i højere grad end tidligere tilgodeser dansktoppen og Kandis' store publikum.

Sponsoreret indhold