Nyheder27. april 2022

Kan solcremen være skadelig for dig? Ny rapport giver svaret

Hver tiende unge dropper solcremen af frygt for sundhedsmæssige konsekvenser. Men det er der ingen grund til, konkluderer ny rapport
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/5e995e53-3c58-4833-9f43-ae8ddc7d4c40.jpg
 Foto: Kosmetik & Hygiejne Branchen

Hver tiende unge mellem 18 og 29 år undlader at bruge solcreme af frygt for, at indholdsstofferne kan være sundhedsskadelige.

Det viser en YouGov-undersøgelse fra 2021.

Men er der egentlig nogen grund til at frygte de helbredsmæssige konsekvenser?

Nej, konkluderer en ny rapport fra en norsk ekspertkomité.

Eksperterne er kommet frem til, at der ikke er videnskabelig evidens for, at solcreme kan have en skadelig virkning.

– Den mængde UV-filtre, som bruges i solcreme, er mange gange lavere end de mængder, som har potentialet til at have en sundhedsskadelig virkning, siger regulatorisk konsulent i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Joachim Noach i en pressemeddelelse.

Danmark har, ligesom Norge, en af de højeste forekomster af hudkræft i verden, og antallet af danskere, der bliver diagnosticeret med hudkræft eller modermærkekræft er stigende. Over 50 danskere får hver dag konstateret kræft i huden.

Det skyldes, at vi ikke er gode nok til at bruge solcreme ifølge hudlæge Christina Skovbølling Haak. – Vores lyse hud gør os ekstra udsatte for solens stråler, og det betyder, at vi her i de nordiske lande er i øget risiko for at udvikle hudkræft, hvis ikke vi beskytter os ordentligt med solcreme, når UV-indekset ryger op over tre. Du skal bruge en hel håndfuld solcreme til en hel krop, hvis den skal virke ordentligt, siger hun i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold