Nyheder23. maj 2023

Kan ramme København: Vil lukke ned for udeservering efter klokken 22

Flere barer og caféer i København kan risikere at skulle lukke for udeservering klokken 22
En stor del af Københavnske caféer og barer står for skud, hvis et forslag i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune bliver til virkelighed.
En stor del af Københavnske caféer og barer står for skud, hvis et forslag i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune bliver til virkelighed. (Arkivfoto)
 Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

De lune sommeraftener med en drink i hånden under åben himmel på café eller bar kan risikere at blive en del kortere, hvis et forslag i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune bliver til virkelighed.

Ifølge TV 2 Kosmopol vil et smalt flertal nemlig sætte en bagkant for udeserveringen fra søndag til torsdag. Det oplyser Astrid Aller (SF) ifølge mediet.

Det kan betyde, at en stor del af de københavnske barer og caféer skal lukke for udeservering fra klokken 22.

– I SF synes vi, det er fair, at man kan gå i seng klokken 22 på en hverdag og få otte timers søvn inden arbejde, selv om man bor i nærheden af en bar. Søvn er enormt vigtigt for vores sundhed, siger Astrid Aller til TV 2 Kosmopol.

Forslaget gælder hele byen med undtagelse af fra Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn søndag til torsdag.

Ifølge Astrid Aller er det SF, Socialdemokratiet, Alternativet og De Konservative, der har stemt for forslaget. Enhedslisten, De Radikale og Venstre stemte imod.

Før det kan blive til noget, skal forslaget i høring, og herefter skal det igen behandles.

Sponsoreret indhold