Nyheder29. februar 2024 (opd. 29. februar 2024)

Kammeradvokaten skal kulegrave Borup Skole-sag

Køge Kommune henter Kammeradvokaten ind
Der går omkring 600 elever på skolen.
Der går omkring 600 elever på skolen.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Køge Kommune vil til bunds i sager om grænseoverskridende adfærd børn imellem på Borup Skole.

Derfor har kommunen hentet Kammeradvokaten ind til at lave en advokatundersøgelse af sagerne og familiecenterets og skoleledelsens håndtering.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet spørgsmålet om, hvorvidt ledelsen og kommunen har handlet tilstrækkeligt og inden for tidsrammerne lovmæssigt i forhold til de konkrete hændelser på skolen.

Undersøgelsen er afgrænset til hændelser registreret i perioden fra januar 2022 og frem til 26. februar 2024.

Alle forældre på Borup Skole kan melde ind, hvis de har "dokumenterede hændelser, som de gerne vil have bliver omfattet i advokatundersøgelsen", skriver kommunen.

Kammeradvokaten vil ikke undersøge, hvorvidt der faktisk har forekommet vold og overgreb blandt eleverne på skolen.

Det fremgår af undersøgelsens kommissorium. Begrundelsen lyder, at det vil være vanskeligt at bevise, og en sådan afdækning vil kræve interviews af forældre og børn, som "vurderes at være intensivt for de involverede".

Det falder også udenfor undersøgelsen at foretage en vurdering af, om der er enkelte ansatte på skolen eller i familiecenteret, der kan drages til ansvar.

- Det kan dog ikke udelukkes, at udtalelser og oplysninger, som kommer frem som led i undersøgelsen for eksempel kan have ansættelsesretlige konsekvenser, lyder det.

Resultatet af hele rapporten vil kun Køge Kommune modtage. Men der vil blive udarbejdet en kort udgave, der er egnet til offentliggørelse, som ikke omfatter fortrolige oplysninger.

Kommunen har selv valgt at påbegynde en uvildig undersøgelse af sin egen ageren.

Køges borgmester, Marie Stærke (S), har tidligere sagt, at kommunen har handlet, som den skal.

- I de konkrete henvendelser og underretninger, der er der sket en opfølgning. Lovgivningen siger, at vi skal følge op inden for 24 timer, og det er præcist det, vi har gjort, sagde hun til TV 2 for godt to uger siden.

Sponsoreret indhold