Kæmpe strandfest gik helt galt: 600 mennesker fanget i tidevandet

Screendump

"Kun en tåbe frygter ikke havet," lyder en klassisk talemåde - men det råd havde arrangørerne af en kæmpe strandfest tilsyneladende ikke taget til sig.

Hundredevis af deltagere måtte løbe og svømme for deres liv, da tidevandet forvandlede festen til en regulær katastrofe.

Det skriver Daily Mail.

Artiklen fortsætter under billedet...

Screendump

Omkring 600 personer havde fundet vej til strandfesten lørdag, der foregik 400 meter fra kysten i Cullen Bay i byen Darwin, Australien på en sandbanke.

Midt under festen begyndte vandstanden at stige betragteligt, og festen blev oversvømmet på rekordtid.

De panikslagne festdeltagere forsøgte enten at løbe længere ind på land eller at svømme hen til redningsbåde, mens andre klamrede sig fast til forskellige flydende genstande i vandet.

Flere af bådene blev overfyldt af festdeltagere, så de kæntrede i det totale kaos.

- Folk ved ikke, hvor hurtigt situationen kan ændre sig med tidevandet. Det var skuffende at se så stort et publikum være så uansvarlige, og sætte så mange mennesker i fare, lyder til fra Xavier McMahon fra NT Water Police.

Festarrangørerne ønsker dog ikke at tage ansvaret på sig. Ifølge dem var gæsterne selv ansvarlige for deres sikkerhed.

Ifølge meterolog Billy Lynch burde arrangørerne dog have taget deres forholdsregler.

- De besluttede at holde festen på sandbanke på grund af det lave tidevand. Men man skal vide, at der hurtigt kan opstå højt tidevand, og når det sker, sker det ret hurtigt, siger han.

En 48-årig mand røg på hospitalet i forbindelse med festen, men der er ikke yderligere meldinger om tilskadekomst hos deltagerne.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close