Nyheder12. december 2014

Kæmpe Netflix-satsning: Ansætter nordmænd til ny serie

Splnterny megaserie skal løftes af brødrefolket
Her skuespillerholdet, der står bag serien "Marco Polo"
Her skuespillerholdet, der står bag serien "Marco Polo"
 Foto: All Over PressDet var en appelsin af kaliber, der landede i Espen Sandberg og Joachim Rønnings turban, da de to norske instruktører fik tilbuddet om at instruere de to første afsnit af serien "Marco Polo".

Historien handler om den unge, italienske opdagelsesrejsende, der finder vej til kejser Kublai Khans hof i det 13. århundrede.

- Jeg tænkte, at det var kæmpe stort, husker Espen Sandberg om den chance, han blev præsenteret for.

- Vi fik manuskriptet til episode et og to, og det var en gigantisk mængde materiale med utroligt mange karakterer, interiør, locations og store krigsscener.

- Det var så omfattende, at det næsten ikke var til at begribe, at der var otte episoder udover det, som vi også skulle læse for at forstå historien og karaktererne.

LÆS OGSÅ: Marco Polo: Ny serie på Netflix

- Ambitionsniveauet var simpelthen så højt, at man næsten kunne blive helt mat. Men det var meget fascinerende, fortæller han.

Serien kommer i kølvandet på megasucceser som "House Of Cards" og "Orange Is The New Black", og streamingtjenesten har i forsøget på at overgå sig selv ikke været nærig med budgettet.

Selvom seriens endelig pris stadig holdes hemmelig, så er Espen Sandberg godt klar over, at der ikke er tale om pebernødder.

- Jeg har læst et sted, at den har haft et budget på 90 millioner dollar. Budgettet er jo lavet i forhold til den historie, man skal fortælle og det ambitionsniveau, de har haft. Og vi følte i hvert fald, at vi fik det, der skulle til, for at fortælle denne her historie på den måde, vi ville, fortæller Espen Sandberg.

Det gav dog også nogle udfordringer for de to instruktører, der blandt andet har instrueret film som "Max Manus" og "Kon-Tiki".

LÆS OGSÅ: Er det her verdens bedste job?

- Et stort budget betyder også, at der er ufatteligt mange mennesker involveret, filmset, der skal bygges og kostumer, der skal laves. Der er også flere chefer, at forholde sig til.

- Men for os er det sket gradvist med større og større projekter, så jeg føler, at vi har udviklet os med de projekter, vi har lavet, siger Espen Sandberg.

De to norske instruktører bragte ifølge skuespillerne i serien en særlig skandinavisk tilgang med sig til de to første afsnit.

- Jeg vidste, at det ville blive godt, da jeg på settet havde på fornemmelsen, at jeg spillede med i en indie-film, selvom det er en kæmpe stor produktion, siger italienskfødte Lorenzo Richelmy, der spiller hovedrollen som Marco Polo i serien.

Han bliver bakket op af den kinesiske skuespillerinde Zhu Zhu, der spiller Marco Polos store kærlighed, Kokachin.

LÆS OGSÅ: Venner: Nu ligger hele serien online

- Der er mange nordiske nuancer i den måde, Espen og Joachim instruerede de to første afsnit på. De har for eksempel et meget rent syn på tingene, de går lige til sagen og gør ikke tingene unødigt komplicerede, og det mener jeg er ret typisk for skandinaver, siger Zhu Zhu.

Selv mener Espen Sandberg også, at han og makkeren er gået til opgaven på en måde, der vidner om, hvor de kommer fra.

- Jeg tror, vi er lidt roligere. Vi fokuserer på sagen. Det flade hierarki, vi er vant til både i Danmark og Norge og Sverige, gør, at vi er gode til at samarbejde.

- Vi har en forståelse for, hvad andre laver, og det betyder meget på et filmset, siger Espen Sandberg, der sammen med sin makker nu skal til at instruere den næste "Pirates of The Carribean"-film.
"Marco Polo"-serien, der består af 10 afsnit i alt, kan ses på Netflix fra den 12. december.

Sponsoreret indhold