Nyheder17. juni 2016

5 friske: Kæmpe-hagl afbryder EM, England i sorg – og Pia i spytte-sag

SE og HØR giver dig her 5 friske fra morgenstunden – så læs med her, hvis du skal kunne tale med om alt dét, der sker og er sket
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_5_friske.jpg
 Foto: All Over Press

1. Kæmpe-hagl afbryder EM-brag

Vejret i Frankrig har været særdeles lunefuldt under dette års EM – men torsdag aften oplevede man nok det mest ekstreme vejr indtil videre under slutrunden. For midt under EM-braget mellem Nordirland og Ukraine åbnede himlen sig – og kæmpehagl tvang dommeren til at afbryde kampen midlertidigt.

Spillerne gik af banen og ned i tunnelen sammen med dommeren, og flere af spillerne brugte den ufrivillige pause på at få en ren og tør trøje på.

Da uvejret var løjet af, fortsatte kampen – og kampen endte meget overraskende med en 2-0 sejr til Nordirland.

2. NorthSide begynder i dag

Den danske festivalsæson bliver for alvor skudt i gang i dag, når NorthSide-festivalen åbner portene til dette års festival. Festlighederne fortsætter indtil søndag, og glade festivalgæster kan glæde sig til at opleve navne som Lukas Graham, Beck, Alex Vargas og The Chemical Brothers.

Festivalen er blevet afholdt hvert år siden 2010 og lokker hvert år omkring 35.000 til den jyske hovedstad.

https://imgix.seoghoer.dk/10.5733727a.jpg
 (Foto: All Over)

Jo Cox blev torsdag dræbt på åben gade. Hun efterlader sin mand og to små børn. Foto: All Over

3. Storbritannien i chok over politikers død

Storbritannien er i chok og sorg, efter at den 41-årige Labour-medlem Jo Cox i går blev skudt, stukket ned og dræbt på åben gade i Birstill i Yorkshire, Nordengland.

Det brutale og meningsløse overfald fandt sted lidt i klokken 13, da den 41-årige mor blev overfaldet af en mand. Hun blev efterfølgende hastet på hospitalet, hvor lægerne kæmpede for at redde hendes liv. Men Jo Cox blev erklæret død 13.48.

Ifølge det britiske medie Sky News råbte gerningsmanden – en 52-årig mand – angiveligt ”Britain first”, inden at han affyrede de dræbende skud. Jo Cox var en af de politikere, der kæmpede for, at landet skulle forblive i EU.

Det meningsløse drab sker blot en uge før, at Storbritannien netop skal stemme om deres medlemskab i EU.

Den britiske premierminister David Cameron valgte i kølvandet på det tragiske dødsfald at indstille sin valkampagne onsdag aften. Det var ellers planen, at han skulle have ført valgkampagne på Gibraltar.

4. Pia Kjærsgaard spyttet på: - Jeg føler mig krænket

Årets folkemøde blev torsdag skudt i gang på solskinsøen Bornholm – men folkemødet har ikke kun budt på politiske slagtaler og diskussioner. Torsdag eftermiddag gik Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard således til politiet, efter at hun var blevet spyttet på af en mand.

Politikeren anmeldte spytteriet klokken 15.33 og fortalte efterfølgende til TV 2, at manden bevidst spyttede på hende, og at hun følte sig ”krænket” over det. Hun ønskede dog ikke at udtale sig nærmere, da sagen nu var hos politiet.

Politiet anholdt klokken 16.12 en mand – men måtte dog senere løslade ham igen, da der ikke var tale om spytte-manden. Fredag morgen var politiet stadig i gang med at fine frem til gerningsmanden.

5. Depp og Heard udskyder retssag

Sagen om Johnny Depp og Amber Heard er blevet udskudt.

Det bekræfter retten i L.A. over for ugebladet, US Weekly.

Sagen handler om det polititilhold, Amber fik mod Johnny. Og den erstatningssag hun vil indlede. Amber mener, at Johnny har slået hende - flere gange. Men nu tyder meget på, at Amber og Johnny måske vil ende med at blive enige om sagerne uden for retten.

Det er i den grad en udvikling, der overrasker.

Amber og Johnny skal mødes i retten den 2. august.

Ifølge anklagerne skulle ’Pirates of the Caribbean’-skuespilleren allerede have været voldelig mod Amber Heard tilbage i december – og det hele kulminerede, da Amber Heard i slutningen af maj ankom til retten med et blåt øje, som hun siger, at Johnny Depp har givet hende ved givet hende ved at slå hende i hovedet med sin iPhone. Noget som Johnny Depp afviser.

Amber Heard bekendtgjorde, at hun ville skilles blot tre dage efter, at Johnny Depp havde mistet sin elskede mor, Betty Sue Palmer – og skilsmissen kommer også blot 15 måneder efter, at parret blev gift i romantiske omgivelser på Johnny Depps private ø på Bahamas.

Det er ikke første gang, at Johnny Depp skal igennem en skilsmisse.

I 1985 blev han skilt fra Lori Anne Allison efter cirka to års ægteskab. Skuespilleren har også dannet par med Vanessa Paradis i flere år, men parret blev aldrig gift. De har sammen to børn, Lily-Rose og Jack.

Sponsoreret indhold