Nyheder7. april 2016

Kåre Quist om sin lillebror Sverre: Vi er bedste venner

De er begge journalister og TV-værter på henholdsvis TV Avisen og Kanal 5 og er til stor inspiration for hinanden – undtagen når det drejer sig om fodbold
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sverre_quist_dm0019_cis_p0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det er ikke svært hverken at se eller høre, at Kåre og Sverre Quist er brødre. Om det er deres ranke holdning, deres luftige stemme eller deres klukkende grin. Derudover er de begge journalister og TV-værter, og de kalder sig endda hinandens bedste venner. Men hvor ens er de egentlig? Det fortæller de her til SE og HØR.

– Der er én stor forskel på Sverre og mig. Sverre er Brøndby-fan, hvor jeg holder med FCK. Det er en stor, stor fejl, og jeg ved ikke lige, hvor det er gået galt hos ham, fortæller 44-årige Kåre Quist.

Begge brødre er store fodboldfanatikere, og diskussionerne kan ofte blive ophedede, når snakken falder på klubberne.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_26.png

– Det har faktisk været så slemt, at vi på et tidspunkt aftalte, at vi ikke måtte tale om fodbold, når vi så hinanden, griner lillebror Sverre på 38 år.

https://imgix.seoghoer.dk/sverre_quist_dm0023_cis_p0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Sverre Quist er 38 år og bor på Frederiksberg med kæresten Gitte, og derudover er han far til Hektor på otte år og stedfar til Storm på seks år. Sverre er uddannet journalist, og han har i mangenår arbejdet som journalist for Ekstra Bladet, hvor han havde til opgave at konfrontere politikerne på Borgen. Sverre Quist debuterer som TV-vært i ”Hælerjagt”, som stiller skarpt på salg af hælervarer i Danmark. Det er ikke svært at se ligheden mellem brødrene, når Sverre går i aktion på TV.

Forskellig personlighed

Hvor mørkhårede Kåre ligner sin far i udseende og stemme, slægter Sverre sin mor mest på. Også i personlighed er brødrene forskellige.

– Jeg er meget spontan og dumdristig, hvor Sverre er lidt mere forsigtig, eftertænksom og tjekket på en måde, forklarer Kåre.

https://imgix.seoghoer.dk/sverre_cis_p0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

– Jeg kan godt lide konfrontationerne og at være arrig i en god sags tjeneste. Alt fokus er på selve optagelsen, og først bagefter tænker jeg på, om situationen egentlig var farlig, forklarer Sverre om sit nye job som TV-vært på Kanal 5.

Tip til brormand

Men selv om brødrene har nogle få forskelligheder, så er de, ifølge dem selv, meget tætte og en stor inspiration for hinanden.

– Der, hvor jeg er blevet inspireret af Kåre, er klart at blive journalist. Jeg læste i virkeligheden samfundsfag og historie på RUC, og der begyndte han at skrive om transkønnede og lave ketchup-tests for BT og M!, og det syntes jeg var så spændende, at jeg skiftede spor, fortæller Sverre,som netop har fået sin TV-debut i programmet ”Hælerjagt”.

Sverres debut har knyttet broderbåndet endnu tættere, idet Kåre har støttet Sverre og givet sin bror råd om, hvordan han skal agere foran kameraet.

– Jeg har givet Sverre nogle tips til, hvordan han kan få mere luft i stemmen, når han skal speake og optræde med den rette holdning, når han bliver filmet. Men jeg er superstolt. Han er meget bedre, end jeg var på det stadie, fortæller en stolt storebror.

https://imgix.seoghoer.dk/qvist.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

En stor forskel på brødrene er deres fritidsinteresser. Hvor Sverre nyder at fiske, bruger Kåre gerne tiden på at træne med konen Tine Røgind.

– Jeg er meget nørdet med fiskeriet. Det startede, da jeg på en ferie tog ud og fiskede med min søn. Og så blev jeg bidt af det. Nu sidder jeg endda og binder fluer, forklarer Sverre.

Sponsoreret indhold