Nyheder17. marts 2024

Jysk restaurant stjæler showet: Vinder både Årets Kok og Årets Tjener

Jyske Treetop Restauranten løber med både titlen som Årets Kok og Årets Tjener. Det sker efter finaler søndag
Treetop Restauranten hev de to store priser. 
Treetop Restauranten hev de to store priser.
 Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde vandt den samme restaurant både titlen som Årets Kok og Årets Tjener, som blev kåret efter finalerne søndag.

Det blev medarbejdere fra Treetop Restauranten, som ligger i Vejle, som løb med begge titler.

Det skriver brancheorganisationen Horesta i en pressemeddelelse.

Prisen som Årets Kok går til 35-årige Bjarke Jeppesen, mens 27-årige Andreas Kobs Laursen vinder Årets Tjener. Begge vindere kan gå derfra med en præmie på 40.000 kroner.

Bjarke Jeppesen vandt foran Cille Bunk Pedersen fra Bistro Boheme i København, der vandt sølv, og Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning, som vandt bronze.

I finalen skulle kokkene lave en forret, en hovedret og en dessert. Råvarerne til hovedretten fik deltagerne først oplyst på dagen, mens råvarerne til de to øvrige retter var kendt på forhånd.

Vindermenuen bestod af en forret med blandt andet dumpling lavet på porre og kartoffel, sprød krokette med svampefyld og en sauce lavet på reduceret jordskokkesaft.

Til hovedret lavede vinderen blandt andet sprød krustade fyldt med jordskokker og estragon samt ceviche lavet af havtaske.

Desserten bestod af en lun berliner fyldt med karamelliserede æbler og brunet smør, panna cotta og iscreme lavet på æbler og fløde. På siden blev der serveret en fyldt chokolade med æble, fløde og mørk chokolade.

Bjarke Jeppesen er udlært fra Hotel Hesselet i Nyborg i 2010.

Tjenerkonkurrencen foregik samtidig med kokkekonkurrencen. Her skulle finalisterne servere de tre retter for indbudte gæster.

Tjenerne blev blandt andet bedømt på personlig fremtoning og på en række andre faglige discipliner som udskæring af kød, flambering, vinforklaring og osteservering.

Det blev tjenerne Marc Thejl Hansen fra Schackenborg Slotskro og Amalie Druekær fra Støvlet Katrines Hus i Sorø, der løb med henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Vinderen, Andreas Kobs Laursen, er udlært fra Restaurant Domestic i Aarhus i 2021.

Det er 31. gang, at Årets Kok bliver kåret, mens Årets Tjener har været en del af konkurrencen 16 gange.

Sponsoreret indhold