Julie Zangenberg fejrede fødselsdag med syge børn

(Foto: Mikael Rieck)

De fleste ville nok vælge at fejre deres fødselsdag med lagkage og fest i familiens skød.

Men da skuespillerinden Julie Zangenberg i denne uge fyldte 28 år, var hun ikke tvivl om, at hun i stedet ville bruge dagen på at gøre noget godt for andre.

I et nyt blogindlæg på sin blog juliezangenbergblog.dk beskriver den blonde skuespillerinde, at hun brugte det meste af sin nylige fødselsdag på Rigshospitalets børneafdeling.

- Hvis jeg kunne få tankerne hen på andet end sygdom for bare fem minutter for nogle af de seje børn derinde, var det min bedste fødselsdagsgave, skriver Julie Zangenberg i blogindlægget.

[node:aller-related-content:0]

Skuespillerinden havde medbragt en stor lagkage, som hun delte ud til børnene på afdelingen. Og fordi hun har selv har haft sygdom tæt inde på livet i sin familie, føler hun stærkt med de forældre, der skal se deres børn i den situation.

- Det er bare forkert, at børn kan blive så syge. Naturstridigt. Og hårdt for hele familien omkring dem - forældrenes værste mareridt, skriver hun.

[node:aller-related-content:1]

Julie Zangenberg slutter blogindlægget med at takke Rigshospitalet for at lade hende komme på besøg. Hun opfordrer alle til at have mere fokus på syge børn og unge.

- Vi må donere, hvad vi kan til forskning og hjælp på dette område, lyder det.

[node:aller-related-content:2]

/ritzau/FOKUS

[node:cta]

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close