Nyheder4. december 2016

Julekalenderstjernes nye liv: Syge børns bedste ven

Søren Hauch-Fauchsbøll, der i øjeblikket kan opleves som Putte i genudsendelsen af ’Familien Andersens Julehemmelighed’, er blevet udlært hospitalsklovn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soeren_hauch-fausboell.jpg
 Foto: All Over Press

Den 58-årige skuespiller, der for mange nok først og fremmest er ’ham inde i bamse’, har fundet en ny måde, at være til glæde for børn. Og det endda nogle af dem, der har allermest brug for det.

Han er nemlig blevet uddannet hospitalsklovn og bruger nu to dage om ugen, på at gøre livet lidt mere tåleligt for børnene på Rigshospitalet som klovnen Bip - børnenes allerbedste ven.

Det skriver BT i dag.

- Det er et utrolig meningsfyldt arbejde. Jeg kan komme på arbejde og være utrolig træt og næsten ikke orke, og så gå derfra, fyldt op med en anden energi, siger han til avisen.

Hauch-Fauchsbøll havde længe ønsket sig at gøre noget mere med sine evner end udelukkende at underholde, selvom han understreger, at det i sig selv, skam også er ganske fint.

Og da han så igennem en bamsekollega (Gitte Melgård, der er inde i Ælling, red.) hørte om hendes arbejde som hospitalsklovn, kunne han se, at det var et sted, han kunne gøre en forskel.

Så han lod sig indskrive på skolen for hospitalsklovne – selvom det var svært at få det til at gå op med hans almindelige arbejde.

- På det tidspunkt gik jeg til prøver på en forestilling på Folketeatret og spillede revy på Menstrup Kro. Men jeg har fået lang line. Uddannelsen varer normalt halvandet år. Jeg var færdig efter to år, fortæller skuespilleren, der har ambitioner om også at gøre børn ude i den store verden glade – engang med tiden:

- For 6-7 år siden hørte jeg om ’Klovne uden grænser’, der tager ud til flygtningelejre og spreder lidt glæde og tryghed og prøver at få børnene til at forstå, at der er andet end frygt og ulykker i verden. Det håber jeg også engang at gøre, fortæller han.

Sponsoreret indhold