Nyheder19. februar 2014

Joy fra ’Mig og min mor’: Hadede sin mor

Joy har haft en omtumlet opvækst med en mor, der var narkoman
Af af
Joy og mor Mia
Joy og mor Mia
 Foto: Mads Holst


De griner og pjatter. Tager sammen i byen for at kigge på mænd og drikke sig stangvisne. Og de rejser til udlandet sammen for at feriere og få nye bryster. Med andre ord virker Joy og hendes mor Mia - kendt fra Kanal 4s 'Mig og min mor'-programmer - til at have et godt mor-datter-forhold.

Men nu afslører Joy i DR3-programmet 'Selvoptaget', at hun har hadet sin mor:

- Jeg har altid elsket min mor, men jeg har også haft et had til hende, lyder det ærligt fra Joy, som fortæller, at det var morens stofmisbrug og følelsen af, at moren valgte stofferne frem for datteren, der fik hadet frem hos Joy.

Mor Mia havde et seriøst stofmisbrug, da Joy var lille. Joy husker tydeligt, at moren forsvandt ind på toilettet hver morgen for at få sit fix. Mia fortalte aldrig, at hun skulle have sine stoffer, men kaldte det bare 'toilettet' - men lille Joy var dengang godt klar over, hvad der foregik bag toiletdøren.

- Jeg elskede morgenerne. For så havde jeg min mor. Men efter et kvarter gik hun ind på toilettet for at få sit fix, fortæller Joy.

Læs også: Se reality-Joy i bad

- Men efter jeg er blevet voksen, har jeg fundet ud af, at jeg bliver nødt til at tage mig sammen, jeg kan ikke blive ved med at gå og have det had til hende, fortæller Joy og tilføjer:

- For lige pludseligt har jeg hende ikke. Hun har kæmpet sig ud af stofferne. Jeg kan ikke blive ved med at gå og klandre hende for hvad hun har gjort for ti år siden.

Mia og Joy har medvirket i fem sæsoner af det populære reality-program, og her har man ofte set de to feste sammen i byen - men der har ikke været stoffer involveret. Joy kan nemlig ikke fordrage folk, der tager stoffer. En holdning hun også har skrevet om på sin blog:

Læs også: Joy kæmper for sin hunds liv

- Som mange af jer ved fra programmet "Mig og min mor" er jeg opvokset med en mor der har været stofmisbruger, ja det startede også som sjov og ballade i weekenderne, men til sidst tog det overhånd, man tror man har kontrol, men det har man IKKE.

- Hvis man har så meget kontrol over sig selv, så ville man af ren fornuft aldrig nogensinde have et behov for at tage stoffer, allerede der har du mistet kontrollen. Jeg vil ærligt indrømme jeg ikke kan fordrage folk der tager stoffer, sorry, men sådan er jeg bare! Jeg er blevet tilbudt det så mange gange ude i byen, folk taler om det som om det er total harmløst, gu er det ej!, skriver Joy således på sin blog.


Sponsoreret indhold