Nyheder29. april 2024

Jordskælv vækker flere i det vestlige Norge

Jordskælv med en størrelse på 3,3 skete natten til mandag nær Voss i Norge. Der er ikke meldinger om skader.

Natten til mandag er der sket et mindre jordskælv nær Voss i det vestlige Norge.

Det oplyser det norske Institutt for Geovitenskap til det norske nyhedsbureau NTB.

Jordskælvet havde en beregnet størrelse på 3,3.

- Vi fik den første anmeldelse klokken 04.22 af en mand i Vaksdal, som havde mærket jordskælvet. Han beskrev det som en tydelig rysten i huset og som en slags rumlen, siger Berit Marie Storheim, som er senioringeniør ved instituttet.

Jordskælvet skete i Mjølfjell, som er et område i den østlige del af Raundalen i Voss Kommune.

- 3,3 er et lille skælv i global sammenhæng. I Norge er det ikke usædvanligt, at der sker skælv på 3,3. Vi har set en del skælv med denne styrke i Norge, siger Berit Marie Storheim til NTB.

Af samme årsag er der ingen grund til, at folk i området bliver bekymrede eller bange for hændelsen eller dens konsekvenser, lyder det.

- Der er ingen grund til at være ængstelig. Vi forventer ikke, at der er sket nogen skader på bygninger eller infrastrukturen.

Personer, der natten til mandag befandt sig i området omkring jordskælvet, fortæller til det norske medie VG, at det var tydeligt at mærke, og at det vækkede flere fra nattesøvnen.

- Jeg forstod ingenting. Det var en frygteligt høj lyd, og det rystede i huset. Og så var det som et godstog, der igen forsvandt, siger Anne Grethe Aalandslid, som bor i Voss, til VG.

Alle, der mærkede til skælvet, opfordres af senioringeniøren til at registrere sig på skjelv.no.

Til VG melder flere personer desuden, at jordskælvet også kunne mærkes i den større by Bergen, som ligger omkring 84 kilometer fra der, hvor skælvet skete.

Sponsoreret indhold