Nyheder18. oktober 2023

Jordan aflyser topmøde med Joe Biden og arabiske ledere

Topmøde mellem USA og arabiske ledere er faldet fra hinanden efter protestaflysning fra Mahmoud Abbas.

Topmødet, som onsdag skulle have fundet sted i Jordans hovedstad, Amman, mellem USA's præsident, Joe Biden, og en række arabiske ledere er blevet aflyst.

Det oplyser Jordans udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Landets udenrigsminister, Ayman Safadi, siger til det arabiske medie Al Jazeera, at mødet er aflyst, fordi "der ikke er nogen nytte i at tale om noget som helst andet end at stoppe krigen".

En embedsmand fra Det Hvide Hus, den amerikanske præsidentbolig, bekræfter, at mødet i Jordan efter samtaler mellem Biden og Jordans kong Abdullah er aflyst.

Joe Biden aflyser i samme ombæring sit besøg i Jordan.

Præsidenten skulle have mødtes med ledere fra Egypten og Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, for at drøfte konflikten mellem Israel og Hamas.

Tirsdag aften gjorde Mahmoud Abbas det dog klart, at han ikke havde planer om at deltage, efter at et angreb ramte et hospital i den palæstinensiske enklave Gazastriben.

Angrebet har ifølge sundhedsmyndigheder i Gaza kostet flere end 500 personer livet.

Joe Biden har ifølge det franske nyhedsbureau AFP allerede forladt den amerikanske præsidentbolig, Det Hvide Hus, på vej mod Israel, hvor han skal mødes med premierminister Benjamin Netanyahu.

Adskillige stats- og regeringschefer har fordømt angrebet mod hospitalet i Gaza.

EU's præsident, Charles Michel, har kaldt det i strid med folkeretten. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har fordømt angrebet og sagt, at Israels evakueringsordre over hospitalet var "umulig at efterkomme".

Ifølge sundhedsmyndighederne i Gaza er omkring 3000 personer blevet dræbt i enklaven, siden Hamas' angreb Israel 7. oktober. Flere end 1300 har ifølge Israel mistet livet på israelsk side. Ingen af de tal er blevet verificeret af uafhængige kilder.

Sponsoreret indhold