Jonatan Spang i sadlen for ligestilling

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Det er nok de færreste, der har set et stand-up-show eller en film af Jonatan Spang, der kan være i tvivl om komikerens syn på feminisme og ligestilling.

Selv fik den 37-årige komiker for nylig slået et slag for ligestillingen, da han under et besøg hos en cykelforhandler traf et noget utraditionelt valg. Det fortæller han selv på Instagram.

- Fortæl mig, at feminismen ikke har sejret, når en voksen mand køber en lyseblå damecykel, fordi han ærligt synes, det er den flotteste overhovedet, skriver Jonatan Spang til et billede af sit nye transportmiddel.

 

 

Jonatan Spang, der ud over stand-up og skuespil, også arbejder som instruktør og manuskriptforfatter, har aldrig været bleg for at tage de moderne kønsroller under kærlig behandling.

Forskellen på mænd og kvinder var blandt andet på dagsordenen, da Spang i 2012 debuterede med filmen "Talenttyven" om det afdankede drengebandsmedlem og hans karrierekvinde-kæreste.

- Vi mænd mangler totalt en agenda i det der ligestillingsprojekt. Så det tætteste, vi kommer, er: "Kan det ikke gå lidt langsommere?", sagde Jonatan Spang dengang til Politiken og fortsatte:

- For vi ved jo godt, at kvinderne stormer frem, at udviklingen er kommet for at blive, og at der er flest kvinder på de videregående uddannelser. Så vi sidder lidt sådan: "Ja, ja, men kan I ikke bare tage det lidt roligt?" Og det er jo en taber-agenda.

Senest har Jonatan Spang kunne opleves i sin egen comedyserie "Lillemand". Til september har han premiere på sit nyeste onemanshow "Danmark".

Se billedet af Jonatan Spangs nye cykel her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close