Nyheder 29. oktober 2018

Jokeren ked af narkoman-stempel

Jokeren har ikke rørt stoffer, siden han blev diagnosticeret med ADHD, men folk tror stadig, han er helt blæst
Foto: TV3
    Musikeren Jesper Dahl, alias 'Jokeren' har aldrig lagt skjul på, at han har levet et liv i overhalingsbanen med masser af sprut og masser af stoffer.   Det er også samtaleemnet, når rapperen i aften inviterer tre kvinder indenfor i privaten i 'Til middag hos' på TV3.  
  Det er to kolleger, sangerinden Julie Berthelsen og entertaineren Sussi fra "Sussi & Leo" samt YouTuberen Astrid Olsen.   'Jokeren' er inden for de sidste år blevet diagnosticeret med ADHD, og det har betydet, at han er begyndt at få medicin mod sygdommen og har kvittet hash og kokain, som han brugte som selvmedicinering mod den uopdagede ADHD.   Men Julie Berthelsen vil gerne høre, om rapperen er helt færdig med forbudte stimulanser.   Julie: - Må jeg stille dig et måske lidt personligt spørgsmål?   Jokeren: - Selvfølgelig.   Julie: - Tager du stadig stoffer?   - Det gør jeg heldigvis ikke. Jeg har været selvmedicineret og tog selv stoffer, som virkede på min uopdagede ADHD. I dag får jeg en amfetamin-variant af staten i den rigtige dosis, som virker for mig. Det har ændret mit liv i en positiv retning, men jeg kan godt li' at drikke et glas vin til maden, siger Jokeren og nipper af glasset.   Han er oprigtig ked af, at folk tror, at han har smadret sin hjerne totalt med stoffer.   - Jeg bliver nogen gange ked af det. Når folk, de googler mig, så kan det godt virke som om, det bare er en sportsvogn, der er skredet af sporet, indleder han.   - Da jeg skulle op og have taget billede til min nye bog, så troede fotografen, at min ven, der var med til fotograferingen, havde skrevet bogen - 'det er s'gu da mig!' Folk tror, at fordi der har stået noget i medierne, så kan man ikke finde ud af at sætte to ord sammen. - Det ærgrer mig lidt nogle gange, at folk glemmer, at jeg rent faktisk er en dygtig kunstner, siger Jokeren.   Hans kvindelige middagsgæster kan godt leve sig ind i rapperens kvaler.   - Alle tæt på Jesper ved, hvordan han er, og hvad han står for, og det er i sidste ende det, der betyder noget, så er det lige meget, hvad medierne skriver, siger Astrid Olsen.   - Det må være skideirriterende at blive stigmatiseret sådan hele tiden, når man har kæmpet med det i så mange år, men nu er ude af det, supplerer Julie Berthelsen.   - Jeg har altid været meget ærlig, når jeg har været på stoffer, så har jeg sagt, 'ja, jeg er på stoffer'.   - Det sagde jeg ærligt i fjernsynet, men så bliver man nærmest lagt i en gabestok, hvor alle kan stå og spytte på en på Rådhuspladsen. Det har halveret min indtægt de sidste ti år, at jeg har været ærlig omkring det, siger Jokeren.   Se klippet, hvor Jokeren fortæller, at han er ked af narkoman-stemplet:  
    Forud for ADHD-diagnosen tænkte Jokeren over, hvorfor hans liv gik, som det gik.   - Jeg tænkte meget over, hvordan mit liv var ved at køre af sporet med nye kærester og nye steder at bo etc., siger Jokeren.   - Min ekskæreste sagde til mig, at jeg skulle blive tjekket for ADHD. Og så begyndte jeg at læse op på det. Og på en eller anden måde har jeg bedre kunnet forstå mit liv, efter at jeg er blevet klar over, at jeg har ADHD. Jeg kan pludselig forstå, hvorfor jeg kedede mig i skolen, når vi skulle gennemgå de samme ting på den samme måde igen og igen. Så kan jeg bedre forstå, at jeg søgte ind i et kreativt frirum, siger Jokeren.   Hør jokeren fortælle, hvordan han medicinerede sig selv med hash og kokain:  
    Jokeren underholder også sine tre gæster om sit kærlighedsliv. Her går det også stærkt.   - Jeg har eddermame haft nogle gode tider med nogle fantastiske kvinder, men det har også indimellem været en ny variation af det samme helvede. Jeg tænker nogen gange, at jeg er bedst til at være single, for så har jeg ikke noget ansvar.   - Jeg er en meget behovsstyret person. Det hænger nok sammen med min ADHD. Jeg har brug for at gøre det, der gør mig glad i livet nu og her, siger Jokeren.   Der er en ny kvinde i hans liv.   - Jeg er lige stoppet i et forhold. Hun var super dejlig og vi elskede hinanden, men vi var enige om, at vi var dårlige for hinanden. Det var virkelig en katastrofe på mange måder for os begge to.   - Så har jeg fået en ny kæreste. Sådan direkte overlappende - det har jeg aldrig prøvet før. Vi har været sammen i to måneder.   - Hvad tænker du så nu, Jesper? Er det den eneste ene, du er sammen med nu? Er hun den sidste?, spørger Astrid.   - Hun er ikke den eneste ene. Jeg har engang skrevet en sang, der hedder, 'Den eneste anden', og et eller andet sted har jeg også mødt den eneste anden, tredje, fjerde og femte. Men nu har jeg mødt en sød pige, som jeg er helt vildt forelsket i, siger Jokeren.   - Men du drømmer lidt om, at det godt kunne holde resten af livet, og at det er rigtigt?, presser Julie Berthelsen.   - Jeg håber fandeme, at vi bliver flere tusinde år sammen.   - Jeg er vokset op med mine forældre, som har fundet kærligheden og været sammen, siden de var 15. Jeg har fundet alle mulige forskellige kærligheder og varianter af det, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, siger jokeren.   Hør Jokeren fortælle om kvinder og kærlighed:  
    Hver aften skal værten sørge for underholdning, men jokeren er smart nok til at inddrage gæsterne.   Julie, Sussi og Astrid får lov til at optræde som korpiger for rapperen, og de kan du se i klippet herunder.  
  Se 'Til middag hos' på TV3 i aften klokken 19.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 
       

Sponsoreret indhold