Nyheder27. september 2015

Johnny Madsen: Det handler om troværdighed

Johnny Madsen tiltrækker stadig et stort publikum til sine koncerter, og han har ingen planer om at stoppe i musikbranchen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.03566125.jpg
 All Over

Det kan være svært at leve af sin musik hele livet.

Det er alligevel lykkedes for den folkekære sanger Johnny Madsen, der har været en del af den danske musikscene som soloartist i mere end 30 år.

Til hans koncerter skråler publikum stadig om kap på de gamle hits som "Færgemanden" og "Æ Kør' O Æ Motorvej".

Men på trods af publikums kærlighed til de gamle numre, så fortsætter den 64-årige vestjyde med at udgive nye sange. Han laver musikken for sin egen skyld.

- Jeg kan slet ikke lade være med at lave musik. Jeg laver jo altid sangene ud fra de følelser, jeg selv har. Hvis der er noget, jeg synes, er rørende, så må der være andre, der har det på samme måde. Jeg skriver ikke mine sange til en bestemt målgruppe. Jeg skriver dem for mig selv, siger han.

[node:aller-related-content]

I løbet af sommeren har sangeren fra Fanø og bandet optrådt på en række danske festivaler, og her har de trukket et stort publikum til sig hver gang. Johnny Madsen har selv et bud på, hvorfor publikum stadig flokkes til koncerterne efter mere end 30 år.

- Det har en del med troværdigheden at gøre, tror jeg. Du kan tage verdens bedste sanger, der synger verdens bedste gang i verdens bedste sendetid, men man kan glemme alt om succes, hvis man ikke virker troværdig. Man kan ikke have en utroværdig forelskelse, og det gælder også for musikken.

- Det, jeg optræder i, er også det, jeg spiller golf i, og det jeg sover i stort set. Jeg har ikke så travlt med at være med på moden. Jeg er mig selv på scenen og mig selv i mine sange, siger han.

Det er ikke kun den ældre generation den erfarne rocksanger har fat i, når han spiller rundt om i landet. Han oplever også, at der er mange unge mennesker, der synger med til koncerterne.

- Det er dejligt at se. Det er helt vildt, når det er over 30 år siden, at jeg startede. Det er selvfølgelig børnene og børnebørnene, der begynder at komme med nu, og det er fedt, siger han.

Netop nu er han aktuel med sit 15. soloalbum, og den 64-årige musiker har ingen planer om trække sig tilbage.

- Jeg vil blive ved, indtil jeg ikke er her mere. Det er ligesom mit lod her i tilværelsen. Jeg synes, at det er et privilegium at få lov til at give folk noget som kunstner. På min gravsten skal der stå "tak fordi jeg måtte give jer de ting". Det er derfor, jeg er her, siger han.

Johnny Madsens nye album "Godt nyt" udkom fredag den 25. september. Albummet er produceret i samarbejde med produceren Chief 1.

Sponsoreret indhold