Nyheder29. september 2009

John Lennon: Lucy er død

Kvinden, der inspirerede til den legendariske Beatles-sang Lucy in the Sky with Diamonds, er død i en alder af 46 år efter længere tids sygdom
Julian sammen med far John og papmor Yoko i den tid, hvor Lucy inspirerede Lennon til den legendariske sang
Julian sammen med far John og papmor Yoko i den tid, hvor Lucy inspirerede Lennon til den legendariske sang
 Foto: All Over

Lucy O'Donnell var børnehavekammerat med John Lennons søn Julian, da hun var 3 år gammel. Og det var Julians tegning af hende i 1966, der blev inspiration til en af verdens mest omdiskuterede sange nogensinde. "Lucy in the Sky with Diamonds".

Ifølge flere Beatles-biografier og O'Donnell selv tog den unge Julian tegningen hjem til sin far og forklarede ham: "It's Lucy in the sky with diamonds". Julians tegning forestillede en lille pige oppe i himmelen med diamantformede øjne.

Sangen, der blev udgivet på Beatles album fra 1967 "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", skabte betydelig røre på grund af dens psykedeliske tema, og at initialerne i sangen var LSD, og at sangen dermed var en skjult hyldest til dette euforiserende stof. Dette afviste John Lennon.

Julian Lennon and O'Donnell, som hed Lucy Vodden, efter at hun blev gift, genoptog deres venskab for nogle måneder siden, da det blev klart, at hun led af lupus, immunsygdommen, der kostede hende livet sidste tirsdag.

St. Thomas Lupus-fonden oplyser, at Julian Lennon og hans mor Cynthia er "chokerede og bedrøvede" over Lucy Voddens død.

Sponsoreret indhold