John Donaldson: Nyt job til Marys far

Marys far, John Donaldson, er en efterstræbt herre på grund af sine matematikfærdigheder

Marys far, John Donaldson, er en efterstræbt herre på grund af sine matematikfærdigheder

Foto: All Over

Selv om John Donaldson er far til den danske kronprinsesse Mary, skal der alligevel arbejdes for føden. Og hans gebet er jo matematikken, så han underviser, hvor der er behov for hans efter sigende meget store kompetence på netop det felt.

Så i denne uge giver professoren den som ganske almindelig lærer på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Nok er han halvroyal, men det er ikke det, der tæller for eleverne.

- Den første time, jeg havde ham, var jeg helt oppe at køre over, at det var Marys far. Men da han først åbnede munden, tænkte man slet ikke over, at han er Marys far, men kun at han er professor i matematik, siger Anne Mette Mikkelsen, som går i 2. v på Herlufsholm Gymnasium, til TV Øst.

Elementært

John Donaldson underviser normalt på universitetsniveau, men i denne uge er det altså gymnasieelever, som bliver undervist i matematik.

- Nogle studerende er for eksempel interesserede i sport, og jeg har en time, som jeg bruger her om matematikken i sport. Jeg taler om, hvilken måde det er bedst at springe højdespring på, hvilken måde der er den bedste at lave et længdespring på. Det er de aspekter, jeg kigger på her på et elementært niveau, siger John Donaldson.

John Donaldson er på Herlufsholm resten af ugen. Til efteråret kommer han tilbage til kostskolen i to uger for igen at undervise eleverne i matematik.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close