Jørgen Leth: Derfor har jeg droppet erotik

Jørgen Leth er ikke helt med på de moderne kommunikationsformer

Jørgen Leth er ikke helt med på de moderne kommunikationsformer

Foto: All Over

Jørgen Leth kom i voldsom modvind for år tilbage, da han i en bog beskrev sin seksuelle fantasi om en 17-årig pige. Fredag udkom så bogen ”Det uperfekte menneske - directors cut”, der er det bedste fra Leths tidligere erindringsbøger samt nye tanker og anekdoter. I dag har han droppet at have et fysisk forhold til kvinder.

- Jeg er ude over det sted i mit liv, hvor det giver mening at være sammen med en anden kvinde. Jeg elsker stadig, men ikke fysisk. Det erotiske sluttede, da jeg afbrød forholdet til min kæreste Shilane. Jeg føler mig stadig forpligtet overfor alle dem, jeg har været sammen med. Jeg har behandlet dem godt, synes jeg. Jeg har lært meget af livet med de kærester, jeg har haft i Haiti og mine koner i Danmark. Jeg har mange gode veninder, hvis venskab er det vigtigste for mig, siger 79-årige Jørgen Leth til BT.

Det erfarne multitalent bruger mere tid på venner of familie end tidligere, som eksempelvis da sønnen Asger inviterede på ferie i sommer.

- Jeg har indset skønheden i at være sammen - helt uden at foretage sig andet end at være sammen. Det er stor kærlighed, siger Jørgen Leth på vanlig poetisk vis.

Udover at være cykelkommentator og digter har Jørgen Leth også lavet en lang række dokumentarfilm, der ofte bliver fremhævet af andre filmskabere, fordi filmene har en særlig stil.

- Jørgen Leths film udmærker sig ved en virkningsfuld fordybelse i den suveræne præstation og emner af sanselig og eksotisk karakter, står der i opslagsværket Den Store Danske.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close