Nyheder15. juni 2013

Jørgen De Mylius: Overraskede Dronningen

Majestæten fik en uvant gave fra musik-geniet
Af af
Jørgen de Mylius var ikke klædt på helt efter bogen.
Jørgen de Mylius var ikke klædt på helt efter bogen.
 Foto: All OverDet blev en lidt utraditionel audiens, da Jørgen de Mylius forleden skulle takke dronning Margrethe for ridderkorset.

Først og fremmest var han "ureglementeret" påklædt, nemlig i jakkesæt i stedet for kjole og hvidt, som det sig hør og bør.

- Jeg tror egentlig, at dronningen syntes, det var et frisk pust, at jeg kom i jakkesæt mellem biskopper og "pingvinsæt", fortæller Mylius, der måtte lede efter et passende slips.

Jørgen De Mylius: Får royal hæder

- Jeg går sjældent med slips, og når jeg gør, er det nogle spraglede af slagsen med f.eks. Elvis på. Så jeg ledte længe, indtil jeg fandt et i gemmerne, som jeg aldrig havde brugt, griner han.

Jørgen de Mylius forærede dronningen et billede af hende selv og Elvis

Jørgen de Mylius medbragte et billede fra dengang den da unge prinsesse Margrethe - sammen med en svensk og en norsk prinsesse - hilste på Elvis Presley i Hollywood.

- Dronningen blev noget overrasket, da jeg spurgte, hvor jeg måtte lægge det. Hun troede, jeg kun ville vise det til hende, fortæller Jørgen de Mylius.

Jørgen De Mylius: Jagtet af fan

Majestæten svarede, at han måtte lægge det på skrivebordet og tilføjede:

"Ja, jeg har jo aldrig fulgt så meget med i hr. Presleys liv".

Det er en kendt sag, at dronningen dengang egentlig ikke gad møde rockkongen, men var tvangsindlagt. Andre i hendes alder ville nok have givet højre arm for et sådant møde.

- Min påklædning og billedet af Elvis tror jeg alligevel løsnede lidt op for stemningen, så vores møde blev ret uhøjtideligt, og vi fik en god samtale om musik. Jeg synes i hvert fald, det var ret sjovt, siger Mylius til SE og HØR.

Se, hvor meget dronningen fyrer af på Kongeskibet

Sponsoreret indhold