Joan Ørting: Laver sexterapi-podcast

Dan Mariegaard

 

Som den første i Danmark arbejder Joan Ørting på at lave sexterapi på podcast. 

Den 57-årige sexolog er allerede i gang med at optage prøver og måske de første udsendelser om meget forskellige emner.

– Det kan være ham, som konstant er utro og har dårlig samvittighed. Måske en kvinde, som er blevet lånt ud til andre mænd og skal finde sig selv igen. Manden, som har dårlig samvittighed over at gå til prostituerede, eller kvinden, som har ladet sine grænser overskride alt for ofte, fortæller hun til SE og HØR og fortsætter:

- Det bliver en lang række emner, og så kan folk bare gå ind og hente den podcast, der omhandler netop deres problem, forklarer Joan Ørting.

Den erfarende sexolog mener også, at samfundet påvirker menneskers selvbillede.

– Vi lever alle med den der følelse af ikke at være gode nok. Samfundet går meget op i image, og vi dyrker selvtillid i stedet for selvværd. Vi er bange for, hvad familie og veninder tænker, frem for at lytte til os selv. Derfor har vi piger med dårligt selvværd og spiseforstyrrelser, eller som cutter (skærer) i sig selv, fortæller hun.

Lige nu er Joan Ørting alene i det idylliske bondehus på Langeland. 

Sådan skal det helst blive ved med at være, men sexologen er ikke i tvivl om, at hun på et tidspunkt skal have en kæreste. 

Det er efterhånden halvandet år siden, at Joan Ørting fortalte, at hun og Carsten Islington skulle skilles.

Og allerede dengang var hun sikker på, at hun ville vente lidt med en ny kæreste.

- Nu er jeg singlepige, det er virkelig mange år siden. Jeg er lidt spændt på hele det nye liv, der ligger foran mig. Jeg er allerede meget inspireret.  Nu skal jeg lige være kæreste med mig selv. Jeg vil ikke have en kæreste lige nu, men så må vi se, hvad der sker. Det bliver da dejligt at kysse en dag, forklarede Joan Ørting dengang.

Siden har hun kysset lidt rundt - men den store kærlighed er ikke fundet endnu.

– Jeg skal have en kæreste, som ”tør” mig. Ellers passer han jo slet ikke til mig, smiler Joan Ørting, som dog lige skal have bearbejdet sin skilsmisse, før hun er klar til en ny forelskelse.

Læs meget mere om Joan Ørting i denne uges SE og HØR, der på gaden nu.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close