JOAN ØRTING: FORTRYDER ÆGTESKAB

Man skal ikke lade sig narre af Danmarks sexdronnings sarte ydre. Bag de iltre, røde krøller gemmer der sig en utrolig stærk kvinde.

- Jeg har lavet mange seje og modige ting igennem mit liv - for hvis ikke vi udfordrer os selv, dør vi lidt, fortæller Joan Ørting.

Seneste udfordring hedder "Varm på is". Men i løbet af sit 48 år lange liv har Joan blandt andet trekket en måned i Himalaya - alene, vel at mærke.

Senere tog hun en meditationsuddannelse i Indien, hvor hun tilbragte 25 dage i tavshed. Det har hun så taget revanche for sidenhen.

Kæmpe brøler

Selv om de fleste af Joans eventyr er endt godt, har de ikke alle sammen været lige gennemtænkte.

Da hun var 31 år gammel og rejste rundt i Asien, mødte hun en lokal dj på en strand i Sri Lanka. En måned senere blev de gift, så dj'en kunne komme med tilbage til Danmark.

- Han ville gerne til vesten. Og så tænkte jeg, nå, ja, om vi er kærester eller gift, er vel lige meget.

Så jeg sendte et postkort hjem til min familie, hvor der stod, at jeg var blevet gift, griner Joan med en let rysten på hovedet.

Efter tre år sluttede eventyret med en skilsmisse, og eksmanden vendte tilbage til Sri Lanka.

- Det var mit livs fatale brøler.

Ingen børn

Men den frygtløse sexologs allerstørste udfordring kom i 2005, da hun valgte at forpligte sig og blev gift med sin kæreste Carsten Islington. Få år før hun mødte Carsten, havde Joan taget en stor beslutning om familielivet.

- Jeg har altid troet, jeg skulle have børn. Men da manden med de gyldne sædceller ikke var dukket op, da jeg var 38 år, måtte jeg træffe en beslutning.

- Hvis jeg ikke fik børn, ville jeg være fri. Fri til at blive den bedste sexolog, jeg kan være, og fri til at have det sjovt med mænd.

Læs mere i ugens SE og HØR

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close