Nyheder23. december 2008

Jo Jo fra "Nissernes Ø": Langt mellem rollerne

Der bliver skelet for meget til hudfarven, siger Roger Matthisen, der spiller calypso-nisse i årets julekalener. Skuespilleren har i stedet kastet sig over kommunikationsstudier og skrevet en bog
Roger Matthisen blev kendt som calypsonissen Jo Jo i "Nissernes Ø". Siden da, har det dog været svært for ham at få nye roller
Roger Matthisen blev kendt som calypsonissen Jo Jo i "Nissernes Ø". Siden da, har det dog været svært for ham at få nye roller
 Foto: Thomas Laursen/DR

a "Nissernes ø" blev sendt som julekalender første gang i 2003, ligende det en kickstart på en glorværdig karriere som skuespiller for den dengang 27-årige Roger Matthisen.

Men i dag må han sande, at tingene gik anderledes.

- Det kan godt være, jeg er Danmarks første mørke nisse, men der er stadig langt mellem rollerne for os med en anden hudfarve.

I stedet har den nu 32-årige skuespiller kastet sig over helt andre ting. Ud over en uddannelse som skuespiller fra Statens Teaterskole, kan han snart bryste sig af snart at have gennemført en bachelor på Copenhagen Business School.

- Man kan sige, at jeg har udvidet banen og gravet et ekstra spor. Man kan jo ikke leve af at spille voodookonge eller være med i "Afrikas stjerne". Alternativet - at havne i Pyrus-fælden og være nisse resten af sit liv - synes jeg heller ikke er for fedt.

God rollemodel

Roger drømmer om at blive deltidskonsulent i mediebranchen, hjælpe kriseramte virksomheder og skrive manuskripter og spille skuespil ved siden af.

Og så har han netop udgivet bogen "Lenny og Sofie Emilie - Flugten" om en mørk gårdmusikant og en lille, skilsmisseramt pige, som begge lever på gaden.

Begge dele kender han alt for godt fra sin opvækst i en ghetto og en ghanesisk far og en dansk mor, som blev skilt, da han var tre.

- Jeg voksede op i Gellerup-parken ved Århus, hvor jeg var meget overladt til mig selv, jeg oplevede rascismens grimme ansigt og kom i dårligt selskab, fortæller han.
I dag er begge forældre døde, og Roger er for længst kommet videre, selv om han siger, manglen på omsorg er en stor drivkraft i hans liv.

Derfor er han også ekstra glad for, at han gennem sine kommunikationsstudier har mødt den store kærlighed.

- Hun hedder Ane Marie og er bare den bedste kæreste, jeg nogensinde har haft.

- Det er ret nyt med os. Hun har endnu til gode at høre mig sige "skal du have et rigtigt negerkys", griner han.

Sponsoreret indhold