Jimmy Jørgensen i gældsfælde

Jimmy Jørgensen havde svært ved at kontrollere det, da han i begyndelsen af 80\'erne fik et dankort.

Jimmy Jørgensen havde svært ved at kontrollere det, da han i begyndelsen af 80'erne fik et dankort.

Foto: All Over

 

En flok kendte danskere fortæller i en ny DR K-serie med titlen "Mig og 80'erne", hvordan det var at være teenager i 80'erne.

Kontanter og checks var måden, man betalte, når man handlede ind. Men da bankerne syntes betalingsmåden var blevet forældet, opfandt de dankortet. Det er en af de ting musikeren og skuespilleren Jimmy Jørgensen husker tydeligt. 

- Jeg var en af de første, der fik et dankort af dem jeg kendte i 80'erne, fortæller Jimmy Jørgensen i programmet, som du kan se i aften klokken 20.30 på DR-K.

- Men jeg var også en af de første, der fik det taget, indrømmer skuespilleren.

- Jeg fór rundt i en taxa fra automat til automat, og så sugede jeg alle de penge ud, jeg kunne af det kort, indtil de lukkede det. Jeg tror, det lykkedes mig at hæve 10 eller 18.000 kroner, mindes 51-årige Jimmy Jørgensen.

- Så det varede et stykke tid, før jeg fik sådan et igen.

Jimmy mener, at hans uansvarlige opførsel skal ses i lyset af, at man dengang levede i en hård tid med høje renter, boligmangel og frygt for krig og sygdom.

- Man skal huske, vi levede under truslen om at dø af AIDS og den tredje verdenskrig, kunne komme når som helst. Så måske var det derfor, jeg brugte pengene på den måde, funderer hr. Jørgensen.

I aftenens program kan du blandt andet også høre Ellen Hillingsø fortælle om sine erfaringer med dankortet og mange andre anedokter fra deres opvækst i 80'erne. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close