Nyheder4. februar 2010

Jetsetdronningen: Slap med bøde

Erhvervskvinden blev kun dømt for at have købt 6 gram kokain - nu slipper hun for fængsel
Hele retssagen og processen har været straf nok, siger jetsetdronningens familie og venner
Hele retssagen og processen har været straf nok, siger jetsetdronningens familie og venner
 Foto: All Over

Torsdag eftermiddag faldt der endelig dom over jetsetdronningen, som tilbage i sommer blev anholdt og sigtet for kokainhandel.

Dommerne voterede over flere omgange og først efter 2½ time bag lukkede døre, kom de frem til enighed. Det var en udtryksløs jetsetdronning, som modtog dommen.

Ikke pusher

Jetsetdronningen blev fundet skyldig i at købe 6 gram kokain og straffes med en bøde på 20.000 kroner. Dermed undgår hun fængsel - såfremt hun kan betale bøden, hvilket ikke skulle være noget problem for den velhavende kvinde.

Oprindelig lød tiltalen på at have modtaget 170 gram kokain med henblik på videresalg. Retten fandt ikke bevis for, at hun havde købt store mængder kokain eller havde videresolgt. Dermed er kvinden mere eller mindre frifundet i den meget omtalte kokainsag.

Dommeren valgte at opretholde navneforbudet. Vi kan derfor stadig ikke afsløre, hvilken jetsetter der er tale om.

Pinligt for anklagemyndigheden

Anklager Tomas Brædder måtte se nederlaget i øjnene. Få timer før mente han slet ikke, at der var nogen tvivl om, at jetsetdronningen var skyldig. De belastende samtaler hun har haft med pusherne handlede ikke om romance og hemmelige herrebekendtskaber. Det handlede om coke i store mængder, sagde Brædder. Og hun skjulte coken for sin mand, plæderede han.

Desuden bemærkede han, at samtlige møder med pusheren JL var lavet på foranledning af jetsetdronningen selv, og næsten samtlige møder varede ganske få minutter.

Politiet kunne også se, at JL altid havde besøgt sit narkolager inden mødet med den 40-årige jetsetkvinde.

Brædder købte ikke forklaringerne om, at hun talte sort og var fuld i telefonsamtalerne, og at det var derfor, hun snakkede om 10 og 20 procent. Brædder mente, at det var betegnelsen for, hvor mange gram coke, hun skulle have. Og disse mængder kan hun ikke - så at sige - selv have nået at sniffe.

Mopset i retten

Mens jetsetdronningen sad med en stram mine og med armene over kors, gik forsvarer Jørgen Lange så i flæsket på Thomas Brædder. Et forsvar der varede halvanden time.

- Der er intet bevis for, at det her handler om narko. Man har ikke fundet narkotika overhovedet. Der er intet bevis for narkolevering, og man har ikke bevis for, at hun har fået kokain, sagde han.

I øvrigt meddelte han, at det var den mest kaotiske sag, han nogensinde havde forsvaret. Han bebrejdede politiet og anklagemyndigheden for amatøragtigt arbejde.

Tidligere på dagen udtalte jetsetdronningen selv, at sagen havde været et sandt mareridt for hende. Og hun understregede, at hun selv havde trukket sig fra sine mange bestyrelsesposter, og at hun altså ikke var blevet fyret, som dagbladene ellers har skrevet.

Læs alt om sagen i SE og HØR i denne uge, hvor jetsetdronningens mand for første gang udtaler sig om sagen.

Sponsoreret indhold