Nyheder 15. juli 2017

Jesper Skibbys kone forbliver hjemmegående: Han kan intet husligt

– Jesper kan absolut intet husligt. Hverken haven eller en vandhane kan han ordne, fortæller Jesper Skibbys kæreste til SE og HØR.
(Foto: Thomas Laursen)

Den tidligere "Tour de Frace"-rytter Jesper Skibby dyrker ikke selv megen motion, men de senere år er lysten til at cykle langsomt kommet tilbage. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gavtyven Skibby arbejder til daglig i ”verdens bedste firma”, HC Container i Værløse, der både giver ham frie tøjler til diverse TV-programmer som eksempelvis ”5. halvleg” og også bruger Skibbys ekspertise til firmature og kundearrangementer.

Og den tidligere cykelrytter har brug for de frie tøjler, som han også har rigeligt af i det gule byhus i nordsjællandske Gilleleje. 

Derfor har den lille familie fortsat valgt, at Jesper Skibbys kæreste gennem 12 år, Mette Røpke, er hjemmegående.

– Jesper kan absolut intet husligt. Hverken haven eller en vandhane kan han ordne. Han kan heller ikke købe ind. Han skulle op efter smøger, og så bad jeg ham om lige at købe en mozzarellaost med hjem. Han ringede tre gange, for der var både noget revet og en ost, der hed noget andet. Han kom selvfølgelig hjem med den forkerte, griner Mette. 

– Til gengæld knokler han som en sindssyg. Normalt er han først hjemme ved 20-21-tiden to eller tre dage om ugen. Han har friheden og behøver ikke at tænke på det praktiske. Jeg køber ind og henter og bringer Elisabeth, forklarer Skibbys 38-årige kæreste.

Datteren går i 5. klasse og begyndte for et års tid siden på Rudolf Steiner Skolen i Kvistgård. Et skoleskift, der i øvrigt har gjort datteren meget gladere og givet hele den lille familie mere overskud i hverdagen.

Foto: Thomas Laursen

Jesper Skibby sammen med kæresten Mette og datteren Elisabeth på 11 år (Foto: Thomas Laursen).

Trygt i Gilleleje

Huset i Gilleleje er stadig lejet for at give frihed, men det er bestemt ikke, fordi Jesper, Mette eller Elisabeth er kede af at bo i fiskerbyen. Sommerferien holder de også hjemme.

– Tyskere og franskmænd kommer blæsende hertil. Hvorfor skulle vi så køre den modsatte vej? Vi har havnen og vandet og skal bare slappe af i ferien. Så rejser vi sydpå på andre tider, forklarer Jesper. De sidste år har det været til Gran Canaria, hvor især pigerne elsker ”all inclusive”.

– Her i Gilleleje er der også en stor tryghed. Alle passer på hinanden og hjælper hinanden. Selv om her er mange turister om sommeren, ved alle godt, hvem der bor her. Folk mødes og har et godt liv året rundt.

Læs mere om Jesper Skibby i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Sponsoreret indhold