Jes Dorph: Kasseret af kærestens venner

Jes Dorph-Petersen var ikke velkommen til fester i kærestens omgangskreds.

Jes Dorph-Petersen var ikke velkommen til fester i kærestens omgangskreds.

Foto: ALL OVERJes Dorph-Petersen har ikke altid været lige populær.

Da han som ganske ung journalistpraktikant var kæreste med den senere bestseller-forfatter Hanne-Vibeke Holst havde han svært ved at leve op til de forventninger, der var i Hanne-Vibekes omgangskreds.

- Hun var allerede en stjerne, mens jeg var praktikant på Frederiksborg Amts Avis, hvor tingene var noget mere afdæmpede, og hvor jeg sprøjtede lokalartikler i farver ud, tog referat til et utal af byrådsmøder og skrev finurlige, skæve historier fra byens små hjørner, skriver Jes Dorph i sin selvbiografi "Dorph - historier fra den anden side".

Jes Dorph: Fik smukke Louise Lehrmann

- I Hanne-Vibekes univers var det ikke lige sagen, det var simpelthen ikke ambitiøst nok. Eller rettere: I et par af hendes venners univers var jeg ikke sagen.

- De mente ikke, at jeg ville noget ordentligt med min uddannelse, jeg var ikke politisk aktiv, jeg læste ikke digte og var ikke optaget af arbejdsmarkedet. Flere af Hanne-Vibekes venner lagde pres på hende, hun kunne godt modstå det, men hun brød sig ikke om det. Hun fortalte mig, at hun kom til flere fester, som jeg ikke var inviteret til, hvor hun blev presset op i et hjørnet af to til tre af de der folk, som prøvede at overtale hende til at gå fra mig, fortæller den nu 54-årige Jes Dorph-Petersen i sin selvbiografi.

Som bekendt skiltes Hanne-Vibeke Holsts og Jes Dorph-Petersens veje. Jes Dorph er i dag gift med Louise Lehrmann.

Cecilie Frøkjær: Tjener to millioner om året


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close