Nyheder9. februar 2015

Jeppe Nybroe svarer igen på kritisk anmeldelse

DR-værten Adam Holm har sat spørgsmålstegn ved journalisten Jeppe Nybroes fangeskab i Libanon.
Af af
Ser en person, der har været kidnappet i næsten en måned, sådan ud? Der tvivler Adam Holm på
Ser en person, der har været kidnappet i næsten en måned, sådan ud? Der tvivler Adam Holm på
 Foto: Forlag



I Weekendavisens nye anmeldelse af Jeppe Nybroes egen fortælling om sin tilfangetagelse af islamistiske kidnappere sår DR-værten Adam Holm tvivl om troværdigen af kidnapningen, men Nybroe tager nu til genmæle.

Adam Holm undrer sig blandt andet over, hvordan Jeppe Nybroe kan se så ren og pæn ud efter to uger i fangeskab.

For eksempel mener Holm, at Nybroe ser forholdsvis nyvasket ud og har rene negle på det billede, som man kan se på forsiden til bogen "Kidnappet: I islamisternes fangehul".

Jeppe Nybroe forsvarer sig til BT ved at sige, at han "blev beordret til at vaske sig og klippe sine negle".

Flere steder i bogen undrer Holm sig over sandfærdigheden i nogle af Jeppe Nybroes oplevelser under kidnapningen, der varede i 28 dage tilbage i februar sidste år.

Adam Holm skriver direkte i sin anmeldelse, at "måske har han som mangen en udenrigskorrespondent før ham malet lidt rigeligt med palettens dramatiske farver."

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5fa2f30b86794efca7d5bfe61a981b01.jpg


Meget af tvivlen om Jeppe Nybroes kidnapning drejer sig om hans udseende på dette billede til sin bog. (Foto: Forlag)

I anmeldelsen slår Adam Holm også ned på, at den tidligere udenrigskorrespondent for DR har en solbrændt brystkasse, som man også kan se på billedet til bogen.

LÆS OGSÅ: Nu står kidnappet journalist frem: De begyndte at piske mig, og så...

Til det har Jeppe Nybroe angiveligt en meget logisk forklaring, for som han ifølge BT siger via en udtalelse fra sit forlag:

- Som det fremgår af bogen har jeg i knap to år op til min kidnapning boet i Libyen og Libanon, begge lande meget solrige. Jeg bliver nemt solbrændt. Måske det kan forklare det solbrændte bryst, skriver Jeppe Nybroe.

Debatten har også raset på de sociale medier, hvor blandt andre Jeppe Nybroes journalist-kammerat David Trads er ude at forsvare Nybroe.

- Jeg kender Jeppe personligt - og har gjort det siden begyndelsen af 1990'erne. Vi er ikke nære, men mødes af og til. Min fantasi rækker ikke til at forestille mig, at hans historie ikke er korrekt, skriver David Trads på Facebook.

Lørdag den 7. februar er det præcis et år siden, at Jeppe Nybroe ifølge eget udsagn blev kidnappet og holdt fanget i Libanon i næsten en måned.

Sponsoreret indhold