Jens Veggerby: Jeg har været for dum

Jens Veggerby tjente penge på blandt at skaffe kunst til IT Factorys kontorer og Stein Baggers private hjem

Jens Veggerby tjente penge på blandt at skaffe kunst til IT Factorys kontorer og Stein Baggers private hjem

Foto: All Over

Når ens gode kammerat stikker én en plasticpose, der indeholder euros i kontanter, der svarer til to millioner kroner, og beder én om at flyve posen fra Monaco til Danmark, så gør man det da bare ...

Det var i alle tilfælde sådan, den tidligere professionelle cykelrytter og nuværende galleriejer, Jens Veggerby reagerede, da hans ven Stein Bagger bad ham om netop det.

- Set i bakspejlet har jeg været naiv, dum, godtroende. Men jeg stolede jo på Stein Bagger. Han var en god kunde og min kammerat. Og man fører ikke sin kammerat bag lyset. Men jeg har lært meget af den her sag, siger Veggerby brødebetynget til Jyllands-Posten.

Veggerby fik pengene overdraget, efter han havde været nede at besøge IT Factory-svindleren på hans yacht "Annette", der lå ved den luksuriøse, moneganske havnefront. Så fløj Veggeby til København, og da han landede, overdrog han pengene til HA-rockeren Brian Sandberg, der var bodyguard for Bagger.

Det er ulovligt at tage mere end 75.000 kroner i kontanter ind i landet, og Jens Veggerby var heller ikke helt tryg ved situationen.
Jens Veggerby forklarer i dag, at han spurgte Stein Bagger, om det var lovligt at transportere penge på den måde. Og han sagde, at det er helt efter reglerne. Og var der nogen, som spurgte, skulle Veggerby bare ringe til Bagger.

Oplysningerne stammer fra bogen 'Stein Bagger & inderkredsen', der er skrevet af erhvervsjournalisten Stig Andersen og Erik Ove, der var kommunikationsrådgiver for IT Factory, hvor Stein Bagger var direktør.Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close