Det var en svipser! Jens Okking erklæret død

Jens Okking er stadig i høj grad i live, selv om han de senneste år har boet på plejehjem.

Jens Okking er stadig i høj grad i live, selv om han de senneste år har boet på plejehjem.

Foto: All Over Press

 

Torsdag skete en af de fejl, der bare ikke må ske.

Nyhedsbureauet Ritzau, som en lang række danske medier abonnerer på og får nyheder fra, lavede en bommert i en klasse, som alle medier frygter.

Det hæderkronede bureau erklærede den folkekære skuespiller Jens Okking død.

Og det var ikke kun Okking der blev erklæret død.

Også Muskelsvindsfondens stifter Evald Krog og generalmajor Niels Holst-Sørensen blev lagt i graven af Ritzau, skriver fagbladet Journalisten.

Dødserklæringerne kom trip-trap-træsko klokken 11.42, 11.44 og 11.50 i et tempo, som selv Donald Trump ikke kan holde, når han er aller mest rablende på Twitter.

Men alle tre herrer lever i bedste velgående, og de tre nekrologer, som Ritzau udsendte, nåede heldigvis ikke videre ud til den brede offentlighed, da ingen af dem nåede at blive udgivet af Ritzaus kunder.

Hos nyhedsbureauet er der røde ører.

- Det er selvfølgelig meget ubehageligt for de tre, og vi kan kun beklage, at det er sket. Vi er i fuld gang med at undersøge, hvordan det kunne ske. Det er aldrig sket før. Men nu har vi sat et filter op mellem distributionssystemet og den database, hvor nekrologerne ligger, så det ikke kan ske igen, siger Lars Vesterløkke, der er administrerende direktør og chefredaktør på Ritzau, til Journalisten.
 
Jens Okking har efter en lang glorværdig karriere i dansk teater, TV og film trukket sig tilbage som skuespiller og optræder ikke længere.
 
I 1999 blev han valgt ind i Europaparlamentet, men forlod parlamentet med en sygemelding for depression i 2003.
 
I 2004 blev han ramt af en blodprop i hjernen og indstillede den politiske karriere.
 
Han medvirkede i sin sidste film i 2006.
 
I mange år delte han et husmandssted med sine to voksne sønner, men har de senere år boet på plejehjem, hvor han desværre stadig døjer med depression.
 
Jens Okking har modtaget tre Bodilpriser i karrieren. En for bedste mandlige birolle (1975) for 'Nitten røde roser', en for bedste mandlige hovedrolle (1977) for 'Strømer' og endnu en hele 25 år efter for bedste mandlige hovedrolle (2002) for 'At klappe med én hånd'.
 
I Danmarks Radios monopoldage var han på TV med i seersucces'en kriminalserien 'En by i provinsen', der blev sendt lørdag aften i årene 1977-1980.
 
Af senere TV-optrædender husker man hans karakter som fru Drusses lidt sendrægtige søn Buller i Lars von Triers 'Riget I' og 'Riget II'.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close