Henriette Zobel taler ud om alkoholmisbrug: Jeg kunne være død af det

Henriette Zobel faldt i igen, efter hun sidste år modtog en dom for promillekørsel.

Henriette Zobel faldt i igen, efter hun sidste år modtog en dom for promillekørsel.

Foto: All Over Press

I april sidste år blev Henriette Zobel, 55, idømt tre års frakendelse af kørekortet, efter hun i maj 2016 blev taget i at køre bil med en tårnhøj promille på 2,26.

Udover frakendelsen blev hun idømt 20 dages betinget fængsel, ligesom hun skulle modtage alkoholbehandling. Hun fik også konfiskeret sin bil, og slutteligt skulle hun betale en bøde på 7.000 kroner.

Underviseren i mindfulnessmeditation og selvudvikling gæstede "Go' Morgen Danmark", hvor hun talte ud om sit alkoholmisbrug. 

- Jeg var rimelig stiv. Det er der ingen tvivl om. Der er ingen undskyldning for det, og det var fuldstændig vanvid, at jeg kunne finde på at sætte mig ind i en bil med den promille, men ikke desto mindre kan jeg ikke lave om på det, og jeg er nødt til at forholde mig til det, fortæller Henriette Zobel i "Go' Morgen Danmark"

I retten erkendte Henriette Zobel, at hun var alkoholiker

- Jeg er alkoholiker. Jeg erkender, at jeg ikke kan tåle at drikke. Jeg angrer og er ked af, hvad der er sket, fortalte Henriette Zobel, som også afslørede, at hun for 20 år siden var under behandling for sit misbrug – hun var ædru de næste 14 år.

Med sit besøg i "Go' Morgen Danmark" ønsker hun at gøre op med tabuet omkring alkoholmisbrug, der er et ekstremt tabubelagt emne i Danmark. 

- Vi har en mærkelig kultur i Danmark. Vi er flere år bagud i forhold til USA, hvor jeg kan sidde og sige: "Jeg har lige fået ordnet negle, og i øvrigt var jeg i behandling i sidste måned, og så snakker man videre om nogle andre ting, fortæller Zobel i "Go' Morgen Danmark"

Henriette Zobel fortæller også, at hun omkring retsagen fik et tilbagefald. 

- Arbejdsmæssigt var det værste nok, da jeg skulle undervise en hel weekend. Jeg havde en i april, inden dommen faldt, som gik fuldstændig fantastisk, og så havde jeg en i maj efter dommen, og det med at være i retten, pressedækningen, at få så mange tæsk, gjorde, at jeg begyndte at drikke igen lige efter, afslører underviseren i mindfullness og selvudvikling. 

- Og den weekend, jeg havde der, var jeg så beruset, at jeg ikke engang kunne stille op, tilføjer hun. 

Da det stod aller værst til, drak Henriette Zobel også om morgenen. 

- Jeg har været på psykiatrisk afdeling. Jeg gar været hele viften igennem. Jeg var kommet så langt ud, at jeg faktisk kunne være død af det, konkluderer den tidligere alkoholiker. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close