Nyheder4. december 2015

Nikita Klæstrup: Jeg har brudt loven og står ved det

Smukke Nikita Klæstrup, der er politisk aktiv i Liberal Alliance, har brudt valgloven
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikita_klaestrup_-_kaspar_wenstrup_-_web1_2.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Som politisk aktiv er det vigtigt for Nikita Klæstrup at have håndfaste holdninger. Det har hun netop vist ved at skrive et nyt blogindlæg med titlen ”Åh nej, et billede af en stemmeseddel!” hvor hun forklarer, hvorfor hun valgte at bryde loven og ikke kan se noget forkert i det.

- I dag har jeg for første gang lagt et billede op af min stemmeseddel. Hvorfor gør jeg så det, når jeg tydeligvis godt ved man ikke må? Det har noget at gøre med grunden til, hvorfor man ikke må, skriver Nikita Klæstrup i starten af indlægget.

For i disse moderne tider, hvor stort set enhver person har et kamera ved hånden i deres mobiltelefon, er det nemt lige til at tage et billede af sin stemmeafgivelse inde fra stemmeboksen. Og især de unge vil gerne dokumentere deres gøren og laden, men de kan i den forbindelse komme til at bryde loven.

Det ser den 21-årige ungdomspolitiker ikke noget problem med, da hun skriver, at problemet med et billede skulle være, at man kunne bevise, at man var blevet købt til at stemme noget bestemt. Nikita Klæstrup er dog af en anden opfattelse.

- Lige præcis med mig og andre politisk aktive er chancerne for, at stemmen er blevet købt ret minimal. Derudover skader det jo ikke nogen, at lægge et billede op af en stemmeseddel. Det er derimod blot endnu en måde, hvorpå vi brander os selv på de sociale medier og viser vores politiske holdning, skriver hun.

Hun sammenligner det med de sædvanlige billeder af ens måltider, som man poster på de sociale medier.

I valglovens § 48, stk. 3 står der: Når stemmeafgivningen er foretaget, sammenfolder vælgeren stemmesedlen, således at ingen kan se, hvordan der er stemt. Derefter lægger vælgeren stemmesedlen i stemmekassen i overværelse af en tilforordnet vælger.

Du kan læse hele hendes blogindlæg HER.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png

Sponsoreret indhold