Nyheder6. maj 2014

Jeg er ikke lykkelig

Ærlige Tina Dickow afslører, at hun mangler lykkefølelsen
Tina Dickow har på trods af sit eget gode liv haft let ved at skrive sange om uforløst kærlighed
Tina Dickow har på trods af sit eget gode liv haft let ved at skrive sange om uforløst kærlighed
 Foto: All OverUforløst kærlighed. Det er hvad titelsangen til filmen "En du elsker", handler om, hvis man spørger sangerinden og komponisten Tina Dickow. Sangerindens egen version af "Someone You Love", der i filmen fremføres af skuespiller Mikael Persbrandt, udkom mandag.

Tina Dickow er personligt et sted i sit liv, hvor hun inden for de seneste år er blevet forlovet, fået to børn og købt et stort, gammelt hus på Island. Alligevel var inspirationen til den uforløste kærlighedshistorie ikke svær at hente frem for den erfarne kunstner.

- Musikken vil gerne derhen, hvor den møder modstand. Nogle gange er det bare en generel følelse af at være uforløst eller længsel efter, hvad det nu kan være, der gør, at du ikke føler dig fuldstændig til stede, der hvor du er, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kærligheden blomstrer: Tina Dickow skal giftes

- Jeg har ikke selv fundet mig til rette i "det gode liv" endnu. Hvis jeg havde adgang til lykkefølelsen, så ville jeg gå og føle mig konstant lykkelig over, hvor dejligt et liv, jeg har. Men det har jeg på en eller anden måde ikke adgang til. Jeg er stadig underligt uforløst, fortæller sangerinden.

Der sted, Tina Dickow føler sig allermest til stede, er i musikken. Men det hænder også, at musikken løber for meget af sted med hende. Så kan det være en hjælp at opsætte nogle helt specifikke rammer for det kreative arbejde.

Det gjorde Tina Dickow for eksempel, da hun påtog sig opgaven at skrive sange til den aldrende, mandlig rocksanger, Thomas Jacob, spillet af Mikael Persbrandt.

LÆS OGSÅ: Tina Dickows børn koster millioner

- Det tvang mig til at simplificere mit udtryk. Helt konkret på den måde, at jeg jo skrev til en, der ikke er sanger. Jeg har skulle lægge bånd på mig selv, og det kommer der næsten altid noget godt ud af, siger Tina Dickow og uddyber:

- Hvis man bare bokser ud i den fri luft, så sker der ikke så meget, hvor imod hver gang, man rammer et eller andet, så opstår der gnister, siger hun.

I arbejdet med at skrive til en anden, oplevede Tina Dickow desuden det paradoksale, at jo mere hun satte sig selv til side, jo mere ægte, oplevede hun, at det blev.

- Det var lidt en overraskelse, og noget, som jeg først rigtig kan se nu bagefter, når jeg lytter til musikken. Numrene har en rolig modenhed over sig, som jeg nok har været på vej hen imod længe, men som først er kommet rigtig frem gennem det her projekt.

LÆS OGSÅ: Tina Dickow er blevet mor for anden gang

Inspireret af Mikael Persbrandts fremførsel til filmens soundtrack, valgte sangerinden desuden at synge sin version af "Someone You Love" med en noget dybere stemme, end hun traditionelt har brugt.

- Det er utroligt befriende at lytte til. Ikke mindst fordi, det er sunget så afslappet. Jeg har fået lidt mere mandighed ind i musikken - og så den der rolige modenhed. Det er det nye mig, siger hun.

I slutningen af august udkommer Tina Dickow med sit 10. studiealbum "Whispers", som også inkluderer sangene fra filmen "En du elsker".

LÆS OGSÅ: Tina Dickow flytter fra Island

Sponsoreret indhold