Nyheder30. maj 2014

Jeg er buddhist og blev døbt som 30-årig

Derfor fik Mia Lyhne først dyppet håret i kirken som voksen
"Jeg drømmer om Mia Lyhne," har de fleste skrålet med på. Mia selv drømmer bare om en mand
"Jeg drømmer om Mia Lyhne," har de fleste skrålet med på. Mia selv drømmer bare om en mand
 Foto: Claus PoulsenMia Lyhne er mere til både-og end enten-eller. I hvert fald når det kommer til religion. Det afslører hun i et interview med ugebladet SØNDAG.

Er du et troende menneske?

- Ikke troende i folkekirkelig forstand. Mine børn er ikke døbt, men navngivet. Jeg er ikke konfirmeret, men jeg blev døbt som 30-årig. Jeg skulle være gudmor til min anden kusines søn, og det kunne jeg kun blive, hvis jeg var døbt, og derfor var det helt naturligt at gøre, siger hun.

LÆS OGSÅ: Se hele interviewet med Mia Lyhne her

Men at Mia Lyhne først fik dyppet håret i kirkens hellige vand som voksen, og at ungerne heller ikke har været turen igennem, betyder ikke, at hun slet ikke er religiøs.

- Jeg er buddhist og har chantet i mange år (at chante er en måde at rense sindet på og gøre sig klar til meditation ved gennem en slags messende gentagelser at fremsige nogle bestemte læresætninger, red.), siger hun til ugebladet.

LÆS OGSÅ: Mia Lyhne: Derfor fik jeg børn alene
Oprindeligt var det sceneskræk, der fik den skønne skuespillerinde på sporet af buddhismen.

- Det var en skuespillerkollega, der præsenterede mig for det. Hun havde selv haft sceneskræk, og det havde jeg også på det tidspunkt, og så sagde hun: »Prøv det her!«. Og det kunne altså noget, siger Mia Lyhne.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving: Jeg har været død i to minutter

Men efter at have fået tvillingerne Andrea og Asta bliver der ikke tid til så megen chanten som før, hun startede livet som alenemor.

- Jeg chanter nu ikke helt så meget, som jeg har gjort. Men sådan er der jo mange ting, man ikke gør lige så meget som før, når man har to små børn. Det gælder også at læse avis for eksempel, eller at få lavet den motion, man burde.

LÆS OGSÅ: Mia Lyhne: Jeg vil ha' en mand

Sponsoreret indhold