Nyheder29. november 2017

Jespers kager kiksede i finalen: - Jeg blev hylet ud af den

Jesper, der igennem hele sæsonen havde høstet det ene mesterforklæde efter det andet, havde problemer i finalen, og hans mesterværk blev ikke helt den kage, han havde håbet på. Han blev med egne ord hylet ud af den – men selv om han ikke fik trofæet, er drømmen om et kageliv på TV stadig intakt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0248855.jpg
 (Foto: DR1)

Han fik nærmest kun ros for sine mousser, macarons, flødekager og fondanter. Men i onsdagens bagedyst-finale var der ikke kun ros til den glade amatørbager fra Kolding.

Han havde nemlig problemer med flere af finalens udfordringer – og det blev bemærket og bedømt af de to erfarne dommere.

Jespers mesterkage – hans grafikerkage – gik heller ikke helt efter planen, og til allersidst måtte den 29-årige fyr fra Kolding da også sande, at han ikke løb med titlen som vinder af Den store bagedyst 2017. Den fornemme pris gik i stedet til Andrea.

Selv fortæller Jesper til SE og HØR, at det hele var meget hektisk i finalen.

- Der skete mange nye ting undervejs, som jeg ikke havde været vant til de sidste otte bagninger. Der var venner og familie, der kom forbi. Og det var tidligere bagedyst-deltagere, der kom forbi. Så var telte fyldt, og så var teltet tomt. Det gjorde det helt vildt hektisk, så jeg kom lidt ud af fatning, fortæller Jesper til SE og HØR og tilføjer:

- Det gik mest galt inden i mig selv. Jeg blev hylet lidt ud af den. Når jeg ser det på TV nu, kan jeg godt se, at min kage jo egentlig er fin, men inden i blev jeg hylet ud af den. Og det gjorde, at jeg bare tænkte, at ”åh shit, alt er galt”, forklarer Jesper.

Han har med egne ord elsket den rejse, som bagedyst-programmet har været, men tog også en kold tyrker, da kameraerne blev slukket.

- Der gik vel et par uger eller en måned, før jeg bagte igen. Der var også lige en lejlighed, der skulle istandsættes. Men så snart køkkenet var oppe at stå, var jeg i gang med at bage igen, forklarer Jesper, der nu håber og drømmer om, at hans kage-eventyr kan fortsætte:

- Drømmen er helt klart, at det ikke slutter her. Jeg håber, at jeg kan komme til at lave endnu mere med kager. Om det så er TV, eller om det er underholdning, det er underordnet. Det kunne være skide sjovt. Og så har jeg gået og bakset med, hvordan man kan ændre verden positivt gennem kage, fortæller Jesper og forklarer:

- Det lyder højtravende, men jeg tror faktisk, at det kan lade sig gøre. Det er bare at finde på måden at gøre det på. Hvordan kan vi passe bedre på klimaet, og hvordan kan vi tale bedre til hinanden og om hinanden? Det vil jeg gerne være med til at ændre, og hvis det kan ske igennem kage, så synes jeg, at jeg har et megafedt projekt, fortæller han.

Selv om kageprojektet stadig mest er i opskriftsfasen, har han allerede haft fat i mulige samarbejdspartnere.

- Vi har både talt om, at det var noget, der kunne ramme TV-skærmene, og noget der kunne være undervisningsmateriale til skoler, fortæller Jesper til SE og HØR.

Så med lidt god vilje er det altså ikke sidste gang, at vi har hørt og set Jespers flotte kager på TV.

Herunder kan du se alle de deltagere, der har været med i Den store bagedyst 2017:

Deltagerne i "Den store bagedyst" 2017

Sponsoreret indhold