Nyheder16. marts 2022

Jeg betalte over 100.000 for at klone min kat – men den nye er helt anderledes

Man kunne umiddelbart tænke, at det er en ærgerlig situation, at Kelly er endt med en kat med en helt anderledes personlighed end den, som hendes elskede gamle kat havde, men heldigvis er den klonede afløsermis mægtigt sød
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/klonetkat.png
 Foto: Instagram, adogandacat

Kelly Anderson fra byen Austin i delstaten Texas blev ramt af en stor sorg, da hendes elskede – og meget smukke – kat blev alvorligt syg.

Chai var kun fem år gammel, da hun døde i marts 2017.

- Jeg kunne ikke sove den nat, fortæller Anderson til The Sun.

- Jeg husker bare, at jeg talte med min roommate, som er dyrlæge, og på et tidspunkt røg samtalen over på kloning.

Hundedyr katteklon

Midt i sorgen over tabet af Chai begyndte den unge kvinde at gøre en del research. Hun endte hos en virksomhed, ViaGen, som hun ringede til med det samme den efterfølgende morgen.

- Processen var ret enkel. Jeg skulle bare sætte dem i kontakt med min dyrlæge, og så skulle de bruge en hudbiopsi fra Chai, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under opslaget...

I alt måtte Kelly Anderson bruge 25.000 dollars – eller lidt over 100.000 danske kroner – på at klone sin kat.

Men kan man sætte en pris på kærlighed? Kelly ville nok svare nej, for den høje udgift betød, at hun fire år senere stod hun med killing, der genetisk set er baseret på sin afdøde Chai.

Hun gav den nye kat navnet Belle.

ViaGen, som kalder sig førende indenfor kloning af alle slags kæledyr, fortæller dog til The Sun, at selvom de kan garantere, at klonede katte ender med at være helt identiske i udseende, så udvikler deres personlighed sig efter omgivelserne, som de vokser op i.

For eksempel spiller antallet af andre kæledyr i huset en væsentlig rolle.

Også i Belles tilfælde, for til forskel for sin forgænger, Chai, skulle Belle slås om sin ejers opmærksomhed, da Kelly siden har anskaffet sig tre adopterede katte.

Artiklen fortsætter under opslaget...

En anden personlighed

Anderson kalder den dyre katteklons personlighed for ”komplet anderledes” overfor Chai.

- De har nogle grundlæggende personligheder, som ligner hinanden. De er meget dristige og frække, men det kan også være deres race. Men altså, Belle er en helt anden kat, fortæller hun.

- Hun er desuden stadig killing, så hun vil gerne lege hele tiden, fortæller hun om den seks måneder gamle Belle, der også elsker at lege med andre dyr.

Katteejeren Kelly Anderson fortæller, at Chai og Belle er som to dråber vand, når man ser dem på billeder. Men fordi Chai var ret syg til sidst, så ser Belle mere fyldig ud i pelsen.

Får hadbeskeder

Teknologien bag kloning af kæledyr har længe været udviklet nok til at den fungerer i praksis. For eksempel var kæledyrskopier allerede for et par år siden en stødt voksende industri i Kina.

Men kloning af dyr rejser også en række etiske spørgsmål.

Og Kelly Anderson genkender absolut de mange kritiske stemmer, der klandrer hende for at bruge tusindvis af dollars på en tro kopi af sin kat – fremfor at adoptere et allerede levende eksemplar, der trænger til et nyt hjem.

- Jeg får flere hadebeskeder på TikTok hver dag, siger hun.

Artiklen fortsætter under opslaget...

En lille del af Chai

Også dyreorganisationen PETA er efter den unge kvinde. De mener nemlig, at hendes store følgerskare bliver påvirket til selv at få idéer om at klone kæledyr, hvilket er en problematisk tendens.

- Din promovering (af kloningen) har en direkte og skadelig effekt på de dyr, der sidder i internater, og venter på at blive reddet, lyder det fra PETA i en direkte kritik rettet mod Kelly Anderson, der dog ikke mener, at hun gør noget forkert.

Hun fortæller til slut, at hun har opfostret over 100 katte, som alle sammen har været adopterede. Men da hun mistede Chai for et par år siden, knuste det hendes hjerte i sådan en grad, at hun måtte gøre noget.

- Der var bare noget særligt over Chai. Jeg kan ikke rigtig sætte ord på det. Hun var bare det kæledyr for mig. Og jeg har aldrig haft en som hende. Jeg ville gerne bære en lille del af hende videre.

Sponsoreret indhold