Nyheder12. marts 2024 (opd. 12. marts 2024)

Jarlov trækker sig fra formandskamp

- Jeg vil meget gerne slettes af listen over mulige kandidater, siger Rasmus Jarlov, der sætter familien først og føler sig ude af trit med Det Konservative Folkepartis kurs. Hans afvisning af formandsposten efter Søren Pape Poulsens bortgang skaber ny usikkerhed om partiets ledelse
Rasmus Jarlov vælger helbred og familie før kampen om magten efter Papes alt for tidlige død.
Rasmus Jarlov vælger helbred og familie før kampen om magten efter Papes alt for tidlige død.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rasmus Jarlov har i et opslag på sociale medier slået fast, at han ikke har i sinde at efterfølge den afdøde Søren Pape Poulsen som formand for Det Konservative Folkeparti, skriver B.T.

Jarlov, som har været fraværende fra Folketinget siden januar på grund af sygdom, adresserede nu rygterne om hans rolle som mulig formand med en direkte og personlig forklaring.

- Jeg vil meget gerne slettes af listen over mulige kandidater, skriver Jarlov, der forklarer, at hans prioriteringer ligger hos hans familie, og at hans politiske visioner ikke er i tråd med den nuværende folketingsgruppes.

Jarlov mener heller ikke, at han er kvalificeret til rollen som partiformand.

Udmelding kommer i kølvandet på Søren Pape Poulsens tragiske bortgang, som har efterladt et lederskabshul i partiet efter næsten et årtis ledelse med Pape i spidsen.

Også Mette Abildgaard har afvist at overtage posten, hvilket øger spændingen om valget af den kommende partileder.

Sponsoreret indhold