Nyheder19. november 2008

Janni Spies Kjær: Ciao Christian

3 måneder i Italien blev det til. Så var den 46-årige societyfrue klar til at tage hjem og gøre en ende på sit 20 år lange ægteskab
46-årige Janni får nok ikke svært ved at finde sig en ny gemal. Udover et velholdt ydre har hun en pæn slat på bankbogen
46-årige Janni får nok ikke svært ved at finde sig en ny gemal. Udover et velholdt ydre har hun en pæn slat på bankbogen
 Foto: SE og HØR

Ved poolkanten på det italienske luksushotel ved Como-søen havde Janni den ro og plads, hun havde brug for til at afgøre sin og Christian Kjærs fremtid. Her fik hun muligheden for at tænke sit 20 år lange ægteskab igennem og tage den endelige beslutning: Det er slut.

I august flyttede hun med sønnen Christopher til Italien for at få styr på tankerne og følelserne. Påskuddet var dog, at den 11-årige søn skulle på en international skole.

- Jeg trænger til at opleve noget. Jeg synes ikke rigtig, jeg har nået, hvad jeg ville endnu, lød undskyldningen dengang fra Janni.

Adskillelsen virkede dog ikke for parret. Selv om 65-årige Christian Kjær kørte ned og besøgte sin familie, kunne selv ikke de smukke omgivelser omkring Como-søen bringe kærligheden på ret køl. Oprindelig skulle Janni og sønnen have boet i Italien et helt år, men de nåede kun at tilbringe tre måneder i varmen.

"Skilsmissen sker i enighed og respekt for hinanden. Vi er fortsat de bedste venner", stod der i den pressemeddelelse, parret senere sendte ud.

Hårdt for sønnen

Christopher skal nu flytte fra sin far og bo sammen med sin mor. Hvor Janni bringer drengen hen i verden, vil hun ikke ud med. Han er vant til de trygge omgivelser på Sandbjerggård nord for København, hvor familien boede sammen. Gården tilhørte Christian Kjær, inden han mødte Janni. Derfor bliver han også boende der.

46-årige Janni skulle være god for omkring 300 millioner kroner, så der skulle kunne blive råd til en ny pragtvilla. Spørgsmålet er dog, om hun ikke vælger at blive i Nordsjælland, så sønnen kan være i nærheden af folk, han kender og få roen tilbage i sit liv.

Den 11-årige dreng måtte finde sig i at flytte så langt væk som til Sydeuropa på grund af forældrenes skrantende forhold. Nu er han så vendt hjem igen - til en skilsmisse.

Parret har også datteren Michala på 19 år. Hun er allerede flyttet hjemmefra og bliver derfor ikke tvunget til at rakke så meget rundt som sin lillebror.

De royale venner vælger side

Christian og Janni tegnede en ægtepagt, inden de giftede sig i 1988, så Janni får ikke del i Christians formue, der på papiret er anslået til at være på omkring en milliard kroner. Men Janni er selv god for askillige hundrede millioner.

Parret er kommet meget i de royale kredse, og så sent som i januar blev Janni tildelt ridderkorset af dronning Margrethe. Christian går ofte på jagt med prins Henrik og har titel af hofjægermester. Derfor bliver det uden tvivl Janni, som må vinke farvel til den kongelige vennekreds.

Sponsoreret indhold