Janni Faurschou på anklagebænken i byretten

Det var en tilfreds Janni Faurschou, SE og HØR mødte efter rettens afgørelse

Det var en tilfreds Janni Faurschou, SE og HØR mødte efter rettens afgørelse

Foto: AOP ArkivSkuespillerinden, Janni Faurschou, der blandt andet har medvirket i "Den eneste ene" og "Riget II", mødte tirsdag morgen i Københavns Byret, hvor hun blankt afvise at have gjort noget galt i trafikken.

Hele episoden handlede om, at politiet stoppede Janni på cykel tilbage i januar, fordi hun skulle have kørt mod færdselsretningen i Nørregade i indre København.

Det kostede en bøde på 1000 kroner. Men Janni Faurschou nægtede at betale bøden, og så måtte hun en tur i retten.

- En bøde på 1000 kroner er rystende, når man ikke er til fare for andre, læste Janni højt fra en mail, hun havde skrevet til politiet for at droppet bøden.

Udover mailen viste hun også sine egne billeder af skiltningen, som hun kaldte "mangelfuld", til dommeren.

Det blev til en ophedet debat mellem anklager og Janni, om skiltene var til at forstå eller ej.

Efter kort betænkningstid gav dommeren Janni ret i, at skiltene var svære at tyde. Derfor blev bøden ændret til en advarsel.

- Afgørelsen var retfærdig. Det er helt fint med en advarsel i stedet for en bøde, sagde Janni Faurschou efter afgørelsen til SE og HØRs reporter på stedet.

Advarslen betyder rent praktisk, at Janni indrømmer, at hun har gjort noget forkert, men slipper for at betale de 1000 kroner.

- Man kan jo vælge, om man vil have nye løbesko eller betale en uretfærdig bøde, sagde Janni med et grin på vej væk fra retten - på cykel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close