Janne Helle: Ydmyget og insolvent

Janne Helle måtte sidde 40 minutter i sin kørestol i den bidende kulde

Janne Helle måtte sidde 40 minutter i sin kørestol i den bidende kulde

Foto: Thomas Laursen

Janne Helle er bundet til sin kørestol, efter at hun for nogle år siden blev ramt af en skleroselignende sygdom.

Det har gjort den tidligere så populære TV-læges tilværelse til noget af et mareridt. I hvert fald har hun svært ved at betale sine regninger.

Det er i sig selv fornedrende, men ydmygelsen blev i dag total, da hun skulle møde i retten på Frederiksberg, fordi en af hendes tidligere venner havde stævnet hende på grund af en gammel gæld.

Men Janne er bundet til sin kørestol, så det var ikke muligt for hende at komme ind i retsbygningen. Derfor blev retsmødet holdt udenfor i den bidende kulde.

- Det var meget ubehageligt at sidde der i kulden. Jeg har influenza og feber, og så skulle jeg sidde der i kulden. Jeg har det rigtig dårligt lige nu. "Hvad sker der", var det eneste, jeg tænkte. Det var en fuldstændig surrealistisk oplevelse, siger hun til B.T.

- Jeg sad og skidefrøs.

I alt sad hun 40 minutter i den bidende kulde og måtte lide den tort, at retsmødet endte med, at hun blev erklæret insolvent.

Sin tids Joan Ørting

Janne Helle var i begyndelsen af 1990' erne en af de faste medvirkende, når det meste af familien Danmark hver fredag aften sad og så "Eleva2ren" på TV2.

Hun var sin tids Joan Ørting og rådgav bramfrit om de mange variationer, parforholdet har at byde på.

Det blev hun meget populær på, så hendes virke kom hurtigt til at strække sig videre til brevkasser i bl. a. formiddagsaviser.

Efter "Eleva2ren" distancerede Janne Helle sig mere og mere fra den traditionelle lægeverden og har i stedet beskæftiget sig intensivt med det psykologiske forhold mellem mennesker og sammenhængen mellem krop og sind. Hun har udgivet flere bøger og har haft stor succes som foredragsholder.

For et par år siden blev Janne Helle ramt af en skleroselignende sygdom. Hun danner par med koncertarrangøren Max Bonnén og har skiftet navn til Channie Sylvie.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close