Nyheder 9. december 2018

Jacob Dinesen: G-streng på guitaren

Sangeren Jacob Dinesens band kan godt lide at pynte scenen med de små trusser og bh’er, som kvinderne kaster op til ham.
(Foto: Peter Grosen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når Jacob Dinesens backstage-mand skal række ham en ny guitar på scenen, hænger der af og til et par g-strengstrusser eller en bh på toppen af den.

Bandet kan nemlig godt lide at drille ham og pynte lidt op med de små frække gaver, som den 23-årige sangers kvindelige fans kaster op til ham.

– Vi tager dem faktisk med rundt, og så hænger vi trusserne op på de monitorer, som står foran os på scenen, fortæller Jacob Dinesen.

– Er det unge kvinder eller også kvinder på min alder (55), der kaster trusser op til dig?

– Det er flest unge kvinder, men der var en moden kvinde, som på et tidspunkt kastede en stor faldskærm op, hvor der stod ”Jacob Dinesen” hen over røven. Hun havde gjort noget ud af det og formentlig lavet dem selv.

– Har du de trusser endnu?

– Nej, dem har jeg mistet, desværre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Et lille glas whisky er Jacob Dinesens yndlingsdrik. – Det passer jo til rock’n’roll­ profilen! Vi nøjes dog med en kop kaffe på Ingolfs Kaffebar på Amager. (Foto: Peter Grosen)

Jacob Dinesen er med sin dybe stemme en hastigt opstigende stjerne på den danske musikhimmel, og selvfølgelig får han frække tilbud fra kvinder.

– Det er sket, men jeg er jo en bly viol og en gentleman. Nej, der fik du mig lige til at blive rød i kinderne.

Og sorry, piger – han er optaget.

Fans fra 3 til 90

Når Jacob Dinesen skuer ud over sit publikum, ser han kvinder og mænd i alle aldre.

Og han ser os, for han kan nemlig godt lide at gå lidt rundt og betragte os, når vi kommer til hans koncerter. Han går også altid lidt rundt på scenen og sparker lidt til den med støvlerne for at fornemme, hvor han er.

– Der er børn, unge, forældre, deres forældre og deres forældre. Det er virkelig stort, at hele familier tager af sted sammen.

– Og det vil jo være forskellige af mine historier, som de bider mærke i ud fra, hvor de er i deres liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Sønderjyden, der indtog Bøgescenen på Smukfest i sommer, elsker at lytte til Joe Strummer, den afdøde frontfigur i punkbandet The Clash. – Han var en fed sangskriver, og jeg vil gerne kunne spille guitar som ham. Det lyder, som om man starter en motorsav, når han går i gang. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Hvor får du din inspiration fra?

– Jeg har altid været draget meget af livserfaring. Jeg er glad for at observere og reflektere.

– Jeg skriver altid mine sange ud fra min egen kerne; om det, som jeg har på hjerte, og det, som jeg ved noget om.

– Målet er at røre folk, at blive en del af deres liv, for musikken er den eneste form for reel magi, vi har.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Jacob Dinesen har røget, siden han var 16 år, men vil gerne stoppe. At bruge det som nytårsforsæt dur ikke, så derfor har han og hans pladeselskabs direktør Jens Ove Friis indgået et væddemål: – Sælger vi platin (20.000 plader) inden jul, så stopper jeg med at ryge. Ellers må jeg nakke hans autocamper i to uger, og så vil jeg bruge den som rygekabine, griner Jacob Dinesen. (Foto: Peter Grosen)

[node:advert-in-body_4]

Seks små svar

– Når jeg skal hygge mig ... skænker jeg mig et glas rødvin eller et lille glas whisky, sætter en god plade eller film på, spiser en god middag. Det er helt low-key.

– Før jeg går på scenen ... render jeg altid rundt som en hovedløs kylling, før jeg holder en lille tale for bandet, og vi skåler i et lille glas rom.

– Så sender jeg bandet ind på scenen og får lige halvandet minuts sjælefred. Om eftermiddagen før koncerten går vi rundt i byen, vi er kommet til, går ind på et værtshus, får en lille øl og snakker lidt med de lokale.

– Min yndlingsret er ... hamburgerryg, kålpølse og grønlangkål. Det var først sidste år, at jeg fik min fars hemmelige familieopskrift på grønlangkålen, fordi jeg skulle lave den til nytårsaften.

– Min kæreste skal ... holde mig ud i mine rastløse perioder. Jeg er afhængig af at spille og er arbejdsnarkoman, så jeg kan ikke bare sætte mig ned og se en film i de stille perioder. Jeg skal altid lige op og trave lidt rundt om bordet.

– Hvis jeg ikke var sanger, var jeg ... ingenting. Jeg troede på et tidspunkt, at jeg kunne affinde mig med at være folkeskolelærer. Der er mange ting, man må gå på kompromis med i sit liv, men man skal aldrig gå på kompromis med sine drømme.

– Jeg holder mig i form ved ... av, av, av. Jeg sørger for at være i den bedste sangform med stemmetræning, så jeg synger og øver mig.

Sponsoreret indhold