Nyheder18. november 2022

Italiens premierminister Giorgia Meloni i shitstorm: Tog seks-årig datter med til G20-topmøde

I støvlelandet har flere aviser forholdt sig kritisk til, at landets premierminister har taget sin datter med til et krævende topmøde i Indonesien
45-årige Giorgia Meloni indtog posten som Italiens premierminister 21. oktober i år. nbsp;
45-årige Giorgia Meloni indtog posten som Italiens premierminister 21. oktober i år.
 Foto: Yara Nardi/Reuters/Ritzau Scanpix

Gang på gang må kvindelige toppolitikere forholde sig til spørgsmål, som deres mandlige pendanter nødvendigvis ikke skal.

Seneste eksempel er Italiens nye premierminister, 45-årige Giorgia Meloni, der har måtte forsvare, at hun har taget sin seks-årige datter "med på arbejde".

Under det netop overståede G20-topmøde i Indonesien tog den nyslåede premierminister sin seks-årige datter med, og det har affødt kritik fra flere italienske aviser. Det skriver Sky News.

– Hvorfor har Giorgia Meloni, i disse fire dage, som har krævet al mental, fysisk og følelsesmæssig energi som statsoverhoved, valgt at påtage sig byrden med … at have sin datter med på slæb?, lyder det i italienske La Repubblica.

Også i en klumme i den italienske avis La Stampa er der kommet et bud på, hvad Giorgia Meloni burde have sagt til sin datter, inden hun skulle til topmøde med blandt andet amerikanske Joe Biden og kinesiske Xi Jinping.

– Undskyld mig, min datter, men mor skal redde Italien, lyder det i klummen.

Den barske kritik har fået Giorgia Meloni til at tage til genmæle på sin Facebook-profil:

– Spørgsmålet, som jeg gerne vil stille dem, der fører denne passionerede debat, er: Så I tror, at det kommer jer ved, hvordan min datter vokser op?, indleder hun og fortsætter:

– For jeg har nyt til jer: Det kommer ikke jer ved. Jeg har ret til at være mor på den måde, som jeg ser rigtig, og jeg har ret til at gøre alt, hvad jeg kan for denne nation uden at fratage Ginevra (hendes datter, red.) sin mor, tordner hun.

Meloni, der danner par med den italienske journalist Andrea Giambruno, er Italiens første kvindelige premierminister. Hun er leder for partiet Fratelli d'Italia, som er et nationalkonservativt, højreorienteret parti.

Under den netop overståede valgkamp bragede hun frem med sloganet: "Jeg er Giorgia, jeg er kvinde, jeg er mor, jeg er italiener, jeg er kristen! Det kommer I ikke til at tage fra mig!".

Sponsoreret indhold