Nyheder17. maj 2024

Israel har nu fundet tre lig, som alle kan kobles sammen til festivalmassakren 7. oktober

Tre israelere blev dræbt af Hamas under flugt fra festival i Israel. Israels militær har fået fat i deres lig

Efter Hamas' angreb på Israel 7. oktober sidste år begyndte videoer af den militante palæstinensiske bevægelses tilfangetagelse af israelske og udenlandske gidsler at spredes på nettet.

En af de videoer viste ifølge israelske og udenlandske medier, at den 22-årige tysk-israelske kvinde Shani Louk var blevet taget til fange.

Syv måneder senere har Israels militær fået fat i Shani Louks lig foruden ligene af yderligere to gidsler, Amit Buskila og Itzhak Gelerenter.

Det skriver det israelske medie Haaretz.

Shani Louk befandt sig på Supernova-festivalen i det vestlige Israel tæt på Gaza, da Hamas-krigere angreb festivalen 7. oktober.

I videoen, hvor man ifølge flere medier og Shani Louks egen mor kunne se den unge kvinde, lå Louk ligge delvist afklædt på ladet af en hvid firhjulstrækker, omgivet af flere bevæbnede mænd.

Louks mor appellerede dagen efter i et interview med BBC om hjælp til at finde sin datter. Men knap en måned senere kunne Israels udenrigsministerium ifølge CNN meddele, at Shani Louks lig var blevet fundet i Gaza, og at hun derfor måtte erklæres død.

Også den 28-årige kvinde Amit Buskila og den 56-årige mand Itzhak Gelerenter var gæster på Supernova-festivalen, som efter planen skulle have fundet sted fra den 6. til den 8. oktober.

Ifølge Israels militær flygtede de alle tre fra festivalpladsen og nåede til et busstoppested uden for den israelske by Sderot nær grænsen til Gaza, inden de blev dræbt af Hamas-krigere.

Herefter tog medlemmer af Hamas de tre lig med ind i Gaza.

I alt 250 personer blev taget som gidsler ved angrebet 7. oktober.

Blandt dem var både israelere og personer med andre nationaliteter.

Det er uvist, hvor mange af de registrerede gidsler, der ligesom Shani Louk, Amit Buskil og Itzhak Gelerenter var blevet slået ihjel, inden de endte i Gaza.

De israelske myndigheder vurderer, at der er knap 100 overlevende gidsler tilbage i Hamas' varetægt.

Ved angrebet 7. oktober blev cirka 1200 mennesker slået ihjel.

Sponsoreret indhold