Nyheder8. april 2024 (opd. 8. april 2024)

Israel hævder at dræbe Hizbollah-leder i angreb

Et nyt angreb i det sydlige Libanon efterlader tre døde, heriblandt en topfigur fra Hizbollahs Radwan-styrke. Situationen i regionen er på kogepunktet

Tre personer er angiveligt blevet dræbt i et israelsk angreb mod landsbyen al-Sultanya i det sydlige Libanon.

Det hævder to anonyme kilder over for nyhedsbureauet Reuters natten til mandag dansk tid.

Blandt de dræbte er en hærfører i den militante bevægelse Hizbollahs Radwan-elitestyrke.

Angrebet er ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder.

Under den næsten seks måneder lange krig i Gazastriben har Hizbollah løbende angrebet mål i det nordlige Israel fra Libanon.

Israel har fra den anden side af grænsen angrebet mål i Libanon.

Hizbollah er allieret med den militante palæstinensiske bevægelse Hamas, som Israel forsøger at nedkæmpe i Gaza på baggrund af angrebet 7. oktober.

Andre grupper som eksempelvis Palæstinensisk Islamisk Jihad og houthibevægelsen i Yemen har også angrebet Israel i solidaritet med palæstinenserne.

Det israelske militær hævdede i slutningen af marts at have dræbt den næstkommanderende for Hizbollahs raket- og missilenhed i et droneangreb i den sydlige del af Libanon.

Den dræbte var angiveligt ansvarlig for at gennemføre og planlægge angreb mod civile israelere.

Hizbollah har gentagne gange sagt, at bevægelsen først stopper med at angribe Israel, når der bliver våbenhvile i Gaza.

Den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant, har til gengæld slået fast, at Israel vil arbejde for at presse Hizbollah ud af det sydlige Libanon, uanset om der bliver indgået en aftale om våbenhvile i Gaza.

Ifølge en opgørelse fra starten af marts er mindst 317 personer blevet dræbt i israelske angreb på Libanon, siden krigen i Gaza brød ud. På den israelske side af grænsen har mindst ti soldater og syv civile mistet livet.

Sponsoreret indhold