Nyheder25. april 2024

"Israel bomber børn i Danmarks navn": Mads Stranges svar skaber heftig debat

Mads Strange skriver selv, at der er tale om en misforståelse. Det har ikke været muligt for SE og HØR at få et interview med LA-politikeren
- Jeg skulle være stoppet op, have taget mine høretelefoner ud af ørene og lyttet, før jeg svarede, skriver Mads Strange blandt andet.
- Jeg skulle være stoppet op, have taget mine høretelefoner ud af ørene og lyttet, før jeg svarede, skriver Mads Strange blandt andet.
 Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Tager man et kig på X, kan man finde en kort video af Liberal Alliance-politikeren Mads Strange, der er kanditat til Europa-Parlamentsvalget 2024 for partiet.

Videoen er blevet delt på X af Elise Bjerkrheim, tidligere folketingskandidat for partiet Frie Grønne, som kan ses nedenunder:

Her ses Mads Strange på vej ind på Christiansborg, hvor to personer - begge ikædt keffiyeh-tørklæder - står med papirer i hånden, der ligner flyers.

I videoen ses det, at Mads Strange siger nej til til at få udleveret en flyer, hvorefter den ene person siger følgende til LA-politikeren:

- Israel bomber børn i Danmarks navn.

Hertil svarer Mads Strange:

- Det lyder meget fornuftigt.

Mads Stranges svar har skabt debat på det sociale medie, hvor mange er overraskede over hans udtalelse.

Han har efterfølgende været ude på X og Instagram, hvor han har forklaret sin side af sagen.

Mads Strange skriver, at han havde musik i ørene.

Han skulle skynde sig ind på kontoret og hastede derfor forbi nogle folk, der rakte et stykke papir frem mod ham, som han per automatik sagde nej til.

- I min egen verden registrerede jeg, at de sagde noget, og derfor fik jeg i forbifarten sagt “det lyder fornuftigt”, da jeg intuitivt og i min hast tænkte, at jeg hurtigere kunne komme forbi, hvis jeg gav vedkommende ret i hans budskab.

- Kombinationen af mine høretelefoner i ørene og travlheden gjorde, at jeg ikke kunne høre, hvad han sagde. Derfor tænkte jeg ikke yderligere over, hvad jeg gav ham ret i. Det burde jeg - retrospektivt - selvfølgelig have gjort. For jeg mener selvsagt ikke, at det er fornuftigt at krigen i Gaza går ud over uskyldige mennesker.

- Det ville være dybt forkasteligt at mene, og jeg tror ærligt talt ikke, nogen har den holdning. Derfor kunne jeg selvfølgelig aldrig drømme om at svare, som jeg gjorde, hvis jeg havde hørt, hvad der blev sagt. Og jeg er helt oprigtigt enormt ked af at blive associeret med den holdning, skriver Mads Strange.

Mads Strange.
Mads Strange.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

LA-politikeren skriver videre, at han burde været stoppet og, taget høretelefoner ud af ørene og lyttet, før han svarede.

- Jeg har forståelse for, hvis nogen finder min udtalelse i klippet stødende. Det ville jeg også gøre, hvis en person mente det.

- Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke hørte, hvad jeg svarede på, og at mit svar selvfølgelig ikke er min holdning. Jeg tager meget gerne afstand fra, at uskyldige mennesker lige nu lider i Gaza, slutter han.

SE og HØR har forsøgt at få et interview med Mads Strange for at høre nærmere ind episoden og hans forklaring, men det har ikke været muligt.

Liberal Alliances pressetjeneste henviser til ovenstående opslag, som Mads Strange har delt på X og Instagram.

Sponsoreret indhold