Nyheder13. april 2024

Iran skruer op for livsfarlig konflikt: Beslaglægger skib med israelske forbindelser

Irans Revolutionsgarde har beslaglagt et skib med tilknytning til Israel - og nu stiger konflikten yderligere efter angrebet på iranske officerer i Damaskus
Israel har flere gange tidligere angrebet mål i Syrien, men da man forleden fik ramt på flere topfolk fra Iran, blev det begyndelsen på en konflikt, som kan ende i storkrig.
Israel har flere gange tidligere angrebet mål i Syrien, men da man forleden fik ramt på flere topfolk fra Iran, blev det begyndelsen på en konflikt, som kan ende i storkrig.
 Arkivfoto: Youssef Karwashan/AFP/Ritzau Scanpix

Irans Revolutionsgarde har lørdag beslaglagt et skib med "forbindelse til Israel".

Det skriver Irans statslige nyhedsbureau Irna, mens situationen mellem Iran og Israel er højspændt efter et nyligt formodet israelsk luftangreb i Damaskus.

Det beslaglagte skib er ifølge Irna MSC "Aries" fra det internationale shippingselskab Zodiac Maritime, som er delvist ejet af den iranske forretningsmand Eyal Ofer.

Storbritanniens Organisation for Maritime Operationer (UKMTO) melder, at et fartøj er blevet beslaglagt tæt på Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf. Det er dog ikke bekræftet, at det er samme skib.

Det beslaglagte skib skal nu overføres til iransk territorialfarvand, skriver Irna.

Det var en helikopter fra Irans Revolutionsgardes specialstyrker, som var med til at tage kontrol over skibet ifølge det officielle iranske medie.

Israels militær er i højt beredskab, siger militærtalsmand Daniel Hagari.

- Iran vil mærke konsekvenserne af at vælge at eskalere situationen yderligere, siger han.

Iran har sagt, at det vil gengælde et angreb på det iranske konsulat i Damaskus i Syrien i sidste uge, hvor syv iranere blev dræbt. Heriblandt to topofficerer fra revolutionsgarden.

Angrebet formodes at have været israelsk.

De seneste dage her der gentagne gange været meldinger om et snarligt luftangreb på Israel fra Iran eller Iran-allierede grupper som Hizbollah eller houthierne.

USA's præsident, Joe Biden, sagde fredag, at han forventer et angreb "snart".

- Vi er dedikerede i vores forsvar for Israel. Vi vil støtte Israel, sagde Biden til journalister ifølge Reuters.

- Så lad være, sagde han henvendt til Iran.

Sponsoreret indhold