Nyheder3. september 2023

Instruktør-datter står bag "Et Eksempel: Dem på Gulvet": Kan blive nomineret til en Oscar

Selma Sunnivas kortfilm har fundet en hovedpris ved Odense International og bliver sendt til Oscar-akademiets nomineringsudvalg

Ved årets prisuddeling ved Odense International Film Festival løber instruktøren Selma Sunniva med en af de helt store priser.

Hendes kortfilm "Et Eksempel: Dem på Gulvet" vinder i kategorien Bedste Danske Kortfilm.

Det betyder samtidig, at den bliver sendt til Oscar-akademiets nomineringsudvalg, som skal tage stilling til, om filmen skal nomineres til en Oscar.

Selma Sunniva går på den alternative filmskole Super16. "Et Eksempel: Dem på Gulvet" er ifølge Filmmagasinet Ekko hendes førsteårsfilm. Selma Sunniva er datter af instruktøren Lars von Trier, der står bag flere prisvindende film - heriblandt "Melancholia" og "Antichrist".

"Et Eksempel: Dem på Gulvet" handler om livet på en psykiatrisk afdeling.

En sygeplejerske møder i filmen ind til sygemeldinger og akutte patienter, og personalet må tænke kreativt for at komme igennem vagten på bedste vis.

Prisen bliver uddelt af en jury, som i år består af skuespiller Marie Bach Hansen, manuskriptforfatter og instruktør Phil Dunn og producer Rikke Tambo.

Odense International Film Festival er den eneste filmfestival i Danmark, der er oscarkvalificerende.

I kategorien Bedste Danske Kortfilm var Anders Walters "Ivalu" også nomineret.

Filmen handler om en grønlandsk pige, som leder efter sin storesøster.

Den var nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Kortfilm, da den amerikanske prisuddeling løb af stablen tidligere i år. Her vandt filmen "An Irish Goodbye" dog i stedet.

Anderledes gik det, da Anders Walters "Helium" var nomineret i samme kategori i 2014. Her blev filmen den fjerde danske kortfilm, der vandt en oscarstatuette.

I alt blev 4129 kortfilm sendt ind til Odense International Film Festival i år. Det er det højeste antal i de 48 år, festivalen har eksisteret, oplyser den.

Ud af alle indsendte kortfilm blev 129 film fra 45 lande udvalgt til at indgå i årets konkurrenceprogram.

Programmet er inddelt i fire konkurrencekategorier herunder blandt andet Den Danske Konkurrence, som tager udgangspunkt i danske film.

Også prisen for den bedste film i Dokumentarkonkurrencen, Animationskonkurrencen og Den Internationale Konkurrence bliver sendt til Oscar-akademiets nomineringsudvalg.

Sponsoreret indhold