Nyheder17. oktober 2022

Inger Støjberg til Løkke: Glem ALT om det

Danmarksdemokraterne kommer ikke til at lægge stemmer til, at Lars Løkke Rasmussen kan blive statsminister - og han tror heller ikke selv på en fremtid som landets leder
Nej, Lars, du behøves ikke spørge. For Inger Støjberg nægter at gøre dig til statsminister.
Nej, Lars, du behøves ikke spørge. For Inger Støjberg nægter at gøre dig til statsminister.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Selvom Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne ender med at få et godt valg, så skal ikke forvente opbakning fra hans tidligere Venstre-kollega og minister, Inger Støjberg:

- I og med at han også ønsker at holde os uden for indflydelse, så giver det lidt sig selv. Han ønsker ikke, at vi er del af noget som helst, siger Inger Støjberg (DD).

- Det ville jo svare til, at jeg begyndte at fri til en mand, der ikke vil have mig. Det ser jeg simpelthen ikke noget formål i.

Moderaternes politiske leder, Lars Løkke Rasmussen, anser det da ogsåsom "helt urealistisk", at han skulle ende med at blive statsminister efter valget.

Løkke har i sin tid som formand for Venstre tidligere indtaget Statsministeriet to gange.

Adspurgt om det er helt udelukket, at Løkke ville melde sig som statsministerkandidat, svarer han, at han "ikke kan se, at det skulle tjene noget formål", hvis han melder sig ind i kampen om at blive statsminister.

Det siger han, til trods for at den konservative statsministerkandidat, formand Søren Pape Poulsen, på vej til søndagens debat mellem statsministerkandidater sagde, at "det ville være supergodt, hvis Løkke bliver statsministerkandidat".

Da Venstres statsministerkandidat, formand Jakob Ellemann-Jensen, blev spurgt, om han helst ville vælge mellem Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke som statsminister, svarede han:

- Det skulle i hvert fald ikke være Mette Frederiksen, sagde Ellemann om den nuværende statsminister.

Manden i midten, Lars Løkke, tager de borgerliges statsministerkandidaters ord som "to positive bemærkninger" og ser gerne sig selv tage medansvar for en regering.

- Vi så meget gerne en regering, hvor Venstre, Konservative og Socialdemokratiet indgik. Vi tager også gerne et medansvar for det, siger Lars Løkke uden at uddybe, hvad et sådant medansvar vil betyde.

- Vi er udfordret af, at der ikke er nogle af de partier, der kan se det behov, mens et andet kun kan se det behov under det vilkår, at man selv skal sidde for bordenden. Det er meget betingelsesbåret for nuværende, siger han.

Lars Løkke Rasmussen noterer sig, at både Henrik Dam Kristensen (S) og Inger Støjberg (DD) mandag har forsøgt at afkræve ham et svar for, om han vil pege på en rød eller blå statsminister.

- Henrik Damm siger, at en stemme på os, er en stemme på de blå, men Inger Støjberg siger, at en stemme på os, er en stemme på de røde.

- Det er jo egentligt bare et vidnesbyrd om, at vi er ude efter det, som vi er ude efter, nemlig en regering over midten, der tager ansvar for nogle grundlæggende forandringer, siger Lars Løkke.

I den seneste Voxmetermåling står Moderaterne til at få 11 mandater.

Rød blok står til 84 mandater, men blå blok står til 80 mandater. Dermed står ingen af blokkene til at kunne mønstre de 90 mandater, der skal til for at kunne danne et flertal efter et valg.

Sponsoreret indhold