Nyheder27. april 2023

ImpactTV begærer konkurs

Produktionsselskabet bag blandt andet dokumentaren ”#MeToo: Sexisme bag skærmen” er helt i knæ rent økonomisk
Thomas Heurlin, dansk tv-producent, journalist, direktør og stifter af Impact TV.
Thomas Heurlin, dansk tv-producent, journalist, direktør og stifter af Impact TV.
 Foto: Ritzau Scanpix

De store økonomiske udfordringer stod allerede klart, da produktionsselskabet ImpactTV – med administrerende direktør Thomas Heurlin i spidsen – aflevere regnskab i 2021.

Men nu har problemerne med at få det hele til at hænge økonomisk sammen tårnet sig så langt over hovederne hos seksabet ImpactTV Aps, at det har begæret sig konkurs.

Det skriver MediaWatch torsdag.

– Jeg er umådeligt ked af, at ImpactTV er begæret konkurs i dag. Vores dygtige medarbejdere har siden 2015 produceret medrivende og samfundsforandrende indhold - og vi har drevet en sund forretning. Men Covid kostede os dyrt, både i form af ekstra omkostninger, udskudte og/eller aflyste projekter og senest tilbagebetaling af corona-lån, som vi ikke kan indfri med de strenge vilkår, der gælder. Derfor var en konkurs den ansvarlige udgang, udtaler adm. direktør Thomas Heurlin ifølge mediet i pressemeddelelsen.

Det er – som Heurlin nævner - blandt andet efterdønningerne ovenpå coronapandemien, der endeligt har fået krammet på selskabet. Ligesom mange andre danske produktioner har perioden med corona betydet aflyste projekter og højere produktionspriser.

– Hverken medarbejdere eller indholdet skal tynges af den gæld efter COVID, som jeg ikke kunne løfte. Jeg vil ihærdigt arbejde på at sikre, at alle produktioner og projekter bliver realiseret sammen med de bedste medarbejdere. Men ImpactTV er nu lagt i hænderne på en kurator, fortsætter Thomas Heurlin.

ImpactTV har stået bag flere succesfulde tv-produktioner, men nød nok størst og bredest offentlig anerkendelse, da de lavede den korte dokumentarserie om sexisme bag kulisserne på TV 2.

I ”MeToo: Sexisme bag skærmen” fortalte flere tidligere og nuværende ansatte på kanalen om sexistisk og grænseoverskridende kultur på deres mediearbejdsplads.

Sponsoreret indhold